Ne yapmam gerekli?

Birkan Şirin

MB Üyesi
Kayıt
10 Nisan 2023
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
Makine mühendisi
Üniv
Trakya Üniversitesi
Merhabalar ben ortalama bir üniversitede makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, neredeyse 3. sınıf bitecek. Pandemi dolayısıyla ve eğitimdeki kalitesizlikler sebebiyle derslerimi çok fazla öğrenemedim. Mesela Statik , Dynamic , Mukavemet , Diferansiyel denklemler gibi dersleri tamamen yüzeysel biliyorum detaylarına hakim değilim. Onun dışında sürekli CAD/CAM programlarına çalışyorum oldukça verimli ilerliyorum. Sizce tam anlamıyla detaylarına hakim olmadığım derslere tekrardan dönüp çalışmalı mıyım? Bu dersler neler olmalıdır? Yani kısacası mezun olmadan önce hangi dersleri yalayıp yutmuş olmam mesleki hayatımda bana yardımcı olacaktır? Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.
 

hll5559

MB Üyesi
Kayıt
22 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
25
Ben de senin gibi korona dönemine denk gelip çoğu dersi yüzeysel bi şekilde görüp geçmiş birisiyim ve ben de aynı senin gibi düşünüyodum. Mühendislik okuyosan zorlanman gerektiğinin farkındaydım. Millet parayla hoca tutturup sınav geçerken ben gerek kitaplardan olsun gerekse internetten online videolardan eksiklerimi gidermeye çalışıyodum (zaten geçmiş olduğum derslerde). Ama ne kadar çabalarsam çabalayım yüz yüze sınıfta aldığım eğitim kadar verimli olmadığının farkına vardım.
Şimdiki düşüncem o gibi baba dersleri yüzeysel olarak bilmek şimdilik yeterli gibi. Çünkü iş hayatında gerçekten pekte lazım olmuyor. Bi de zaten çok iyi bildiğin dersleri bile zamanla unutuyosun. Mesela ben difi örgün eğitimde AA geçmiştim ama şimdi ne hatırlıyosun desen pekte bi şey hatırlamıyorum. O dersin bi konusunu görsem aa bunu biz difte gördük derim sadece. Veya tekrar o dersi çalışmak istesem bi altyapım olmuş olur. Ama şey yapabilirsin ben öyle yapmıştım: Ben kariyerime ısı değiştiricileriyle alakalı işte devam etmek istiyodum o yüzden termodinamik dersi olsun ısı transferi dersi olsun onlara kendim boş vakitlerimde zaman ayırıp çalışıyordum. Yine öyle okulda sınava çalışır gibi değil de genel kültür olsun diye çalışıyodum.
Eğer okulun bittiğinde girdiğin işte bu bilgiler lazım olacaksa zaten örgün öğretimde okulda gördüğünü hatırlayıp direkt çalışman mümkün değil. Yine bi çalışman, tekrar etmen gerekir ki arge bölümünde falan çalışmayacaksan gerçekten pek bu bilgiler kullanılmıyo. Ama tabi birisi mühendislikle alakalı basit temel bi soru sorduğunda bakakalmamak için biraz termilojiye hakim olmak iyi olur diye düşünüyorum.
 

şantiyenin delisi

MB Üyesi
Kayıt
18 Nisan 2023
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
35
Meslek
makine mühendisi
Üniv
balıkesir
ingilizce çalış , uluslararası dil sertifikalarından birini muhakkak al , bırak ders çalışmayı :) okulu bitirince zaten seni o konularda bilgili sayıyorlar , sıkıştığın yerde notlarını açarsın merak etme
 

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
ingilizce çalış , uluslararası dil sertifikalarından birini muhakkak al , bırak ders çalışmayı :) okulu bitirince zaten seni o konularda bilgili sayıyorlar , sıkıştığın yerde notlarını açarsın merak etme
Siz nerede, ne ortamlarda çalıştınız, kimlere denk geldiniz iş hayatında bilmiyorum fakat bırak ders çalışmayı demek ne kadar doğru ciddi manada tartışılır. İngilizce konusundaki yorumunuz su götürmez bir gerçek fakat alt seviye firmalarda bile okulu bitirince kimse kimseyi bilgili falan saymaz. Tamam belki proje,mekanik tasarım gibi alanlarda iş tecrübesi ciddi manada önem arz ediyor. Fakat ısı transferi,akışkanlar veya makine teorisi gibi alanlara yönelecekseniz iş tecrübesinden ziyade akademik tecrübeye ihtiyacınız vardır. Bu alanlarda ilerlenecekse(ki mekanik içinde elbette buna ihtiyaç var fakat o kadar da değil) çalışma alanı ile alakalı akademik altyapınız zayıf ise hiç bir şey yapamazsınız. O ders notları sizi bir yere götürmez. Eğer argeye yönelmek gibi bir amacı varsa bir insanın sektörde öğrenirsin demek ciddi manada yanlış bir öneri. Ki zaten bu alanlarda da çalışmak için termo,ısı transferi dersini iyi vermekte asla yetmez her ne kadar yeni mezun bile olsan akranların bu alana yönelmek istediği için bu alanda projeler yapıyor, belli yazılımları öğreniyor.(youtube dan bir kaç video izleyip yazılımın arayüzünü öğrenmekten bahsetmiyorum onu herkes yapıyor zaten) eğer ben lisans dönemimde 2.sınıftan başladıysam bu yazılımları öğrenmeye, 3.sınıfta bir hocamın yanında çalışmaya başladıysam ve bitirme tezimi de bu alanda alıp ortaya güzel bir şeyler çıkarttıysam mesela mezun olduğumda elbette ki sadece ısı termo akışkan derslerini aa veren biri benim yanıma yaklaşabilir mi mesela bunu bir düşün. Çok fazla mezun var artık,rakip aslında çok fazla. O yüzden bu konudaki en önemli tavsiye kesinlikle "ders çalışmayı bırakma ve bunu öneren insanları dinleme" olur. Aynı zamanda ilerlemek istediğin alanı seç, bu alanda çalışan bir hocanın yanında git ve de ki bu alanda çalışmak istiyorum herhangi bir bitirme tezine dahil olup çalışmalara katılıp kendimi geliştirebilir miyim? Ardından bitirme tezine odaklan ve ders çalışma zamanların dışında bu alandaki konulara yönel,yazılımları öğren. Bilgini ve yavaş yavaş özgüvenini arttır.
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
öncelikle derslerine önem vermelisin, ortalamanı 3 üzerinde tutmaya çalış,
 
Yukarı Alt