Neden biz f16 motoru yapamıyoruz

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
225
Tepkiler
44
Yaş
33
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Merhaba dostlar f16 jet motoru neden yapamıyoruz ne tür imkan şartları lazım en önemli engel sizce neler bu konu hakkında üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum Türkiyenin motor üretememesi olanksız olamaz hele bizdeki bilim insanları olduğu sürece Bizim insanımız maalesef hemen askere git gel, masabaşı iş bul, ardından evlen, bir kaç tane de cocuk yap, mutlu bir şekilde yaşa git mantığıyla yaşıyor ve yaşatılıyor..Yönetimler de maalesef bu işleri teşvik edememişler...
 

Crocs

MB Üyesi
Kayıt
30 Mayıs 2017
Mesajlar
53
Tepkiler
9
Yaş
31
Üniv
YTÜ
tecrübe eksikliği malzeme biliminde yetersizlik. Sen diyorsun f16 motoru yapamıyoruz ben de sana daha temel bir şey söyleyeyim biz paslanmaz çelik bile üretemiyoruz ne motorundan bahsediyorsun
 

mehmet konca

MB Üyesi
Kayıt
21 Aralık 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
1
Yaş
39
Meslek
peyzaj mimarı
Üniv
Ankara Üniversitesi
önce normal motor yap da sıra f16 ya gelsin:)
 

c_n_r

MB Üyesi
Kayıt
25 Aralık 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
2
Yaş
28
Üniv
yıldızteknik üniversitesi
Bkz: TEI. F-16 Amerikan markası General Dynamics tasarımı bir taarruz jetidir. Lisans altında Türkiye'de üretimi yapılmış zamanında. Kedi motorunu yapsan bile takamazsın. F-16 kodları üzerinde çalışan mühendislerimizin suikaste kurban gittiği söylentilerini hatırlarsınız belki. Çok dağıtmadan özetleyeyim: Uçağımız yok ki motorunu dert edelim.
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Neden yapamıyoruz bir çok şeyi biliyor musun ? aslında fiziken ve ülkede yaşayan milletimizin %90'ı başka ülkelerin mandası altında olduğu için.. Kanunsal hukuksal boyutları sunacak arkadaşlara şöyle hızlı bir cevap vereyim . BU ÜLKEDE KANUN VAR MI ? Var ise bu kanun kime işler ve nasıl işler ? Kanun vardır ama fakire garibana faydalı adam olmaya çalışıp hain ilan edilene dibine kadar kanun var. Ama dolandırıcıysan adam vurduysan sağlam bir uyuşturucu baronunun adamıysan kanun yoktur bu ülkede... O tv2lerde dönen duran haberlere yakalama olaylarına inanmayın çoğu ön kapıdan girer arka kapıdan sen görmeden çıkar.

Hayatım boyunca bir kere ciddi anlamda dolandırıldım ve hala belimi bükemiyorum , adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor , delil ve ispatlarım var AMA ADAMIN ARKASINDA BÜYÜK PARA BARONLARI VAR , ben 2 davaya katılamadım eve hemen " diğer duruşmaya katılmama durumunda polis zoruyla getireleceksiniz " ihbarnemesi alıyorum. Mağdur olan benim ama görsen karşı taraf mağdur ben suçlu...

Bir şey üretmek istiyorsun ama sana Yedikule surları gibi bürokratik olsun olmasın bir dünya engel çıkarıyorlar. Hatta basit bir şey için patent alman gerekirken onu alacak gücü bile bulamıyorsun. Buldurulmuyorsun... Sürekli takiptesin sen farkında olmasanda.

Benim giibi meraklı manyak bir manyetik alanlar konusunda kafayı sıyırmış biir abim Manisa civarlarında yine kendi imkanlarıyla yüksek gerilim ve manyetik alan denemelerii yaptığı sırada kapısına plakasız siyah bir Lincoln cip içinden 4 siyah takım elbiseli adamın kapıya dayandığını ona ne yaptığını soruyor , garibim de devlet adamı sanıp adamları eve davet edip uğurluyor , adamlar almanya adına çalışan ajan olduğunu ( resmi belgeler sunarak ) bir daha bu işlerle uğraşma diyor , bizimkinin kafası atıp atarlanmaya ve onu nasıl bulduğunu öğrenmeye çalışırken adamlar sinyalleri tespiit ettiğini ve daha ileri giderse sonunun pek hayırlı olmadığını söyleyip gidiyor. Bizim ki delikanlı ya ülkede kanun da var , basıp gidiyor jandarmaya oradan polise vs , adamların dediği " bzi ajan ilgilendirmez bize bilgi ve istihbarat gelmedi öyle bir şey olsa gerekeni yaparız.

İnatla adamların tekrar gelmesini sağlıyor ve aynı anda jandarmaya haber veriyor , adamlar diplomatik kimlikli olduğu için resmi hiç bir işlem yapamayıp bizim kinin kulağını büküyorlar " bizim başımızı belaya sokmada ne b....k yiyosan ye "

Durum bundan ibaret sevigli kardeşim , çelik tencereyi tavayı vs yi bırak köpek tasması bile yapamıyoruz , yapacak kafa yok mu Kralı var , ama Kraldan çok KRALCI ve ÇIKARCILAR olduğu için hiç bi nane olmaz.. Ben boyumun ölçüsünü aldım , icatlarımın hiç birini bu ülkede sunmyacağım direk yurt dışı , bu mesajı yazmadan önce Savunma sanayi kökenli bir firmaya kendi uzman olduğum dalımda iş başvrusu yapmıştım adamlar mesaj atmışlar sağ olsun gece 10:00 da " sizinle çalışma imkanı bulunamamıştır " fakat şirketi biraz köküne kadar analiz edip araştırınca gördüm ki bizim damadın bağlantılarının olduğu şirket , e ben onlardan değilim bi bağlantım yok ki kaldı ki benim işim siyaset değil Bilişim sektörü … Daha ne bekliyorsun ki arkadaş...Jet motorunu bu ülke ancak rahmetli Nejat Uygur'un bir skeci vardı g...tüne nef yağını sür bu millete işe sabah erkenden uçarak o acıyla nasıl geliyor diye biz jet motorunu ancak bi yerimize nef yağı sürerek ancak bu kadar üretebiliriz.
 

zty

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2020
Mesajlar
15
Tepkiler
4
Yaş
25
Meslek
bilgisayar mühendisi
Üniv
Hasan kalyoncu
allah aşkına f1 pistini açamıyoruz f16 motoru mu saşldaşsdşasdl
 

regular joe

MB Üyesi
Kayıt
3 Nisan 2020
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
43
Meslek
Fullstack Developer/ CNC Machinist
Üniv
Rdam Univ Applied sciences
yukarda biri "normal motor" demiş. ne demek istiyorsa. içten yanmalı piston motor diyor galiba kendince.

F16 motoru turbin motordur. Bir pervaneyi şafta güç verip dndürürsen kompressör olur, hava üfleyip döndürürsen türbin olur. önce kavramları öğrenelim.

F16 motorunun adı G J79 olması lazım. GE=General Electrics, yapan firma.


Gerçek boy değil ama bunların ufaklarını yapmaya çok meraklıyım. Arayın konuşalım. 0541 302 7072.

J79 görmek için:
 
Yukarı Alt