Nükleer santraller gerekli mi?

Oğuzhan-

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
44
.Birkaç sene önce rüzgar enerjisinin Türkiye'nin enerji ihtiyacının ne kadarını karşılayabilir nitelikte olduğuyla ilgili bir araştırma yapılmış ve ihtiyacın(bahsedilen sanayi vs herşeyiyle birlikte) 3 katı olduğu sonucuna varılınca
Yalan bilgi değil ama nükkler santral için harcanan para ile rügar trubuni için harcanan parayıda yazarmısınız acaba?
Sizin dediğiniz gibi olursa her evin catısına-duvarlarınada güneş paneline döşerdek elektirik ihtiyacımızı karşılarız tabi bu binanın fiyatına denk olur ve siz zengin bir ülkede değilsiniz her zaman birşeyleri ihmal ediyorsunuz almanya almanya diye herkezin DİLİNDE BİR ALMANYA ALMANYA PİŞMAN OLDU O ;%60 İÇİN...
 

Starter

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
12
Yaş
48
Üniv
Dokuz Eylül Üniversitesi
Bir tek Almanya mı pişman oldu?
Amerika'da, Avrupa'da (ingiltere, fransa, italya ve diğer ülkeler) hizmet dışı santrallere bakın, yerine yenisini kurmuyor adamlar.
inşaatı süren santrallere bakın... hepsi 3. dünya ülkesi, insan emeğinin insan hayatının ucuz olduğu yerler...

Resmin bütününe bakmamız lazım. Kalkınıyor muyuz, süper güç mü oluyoruz?
Yoksa küresel sermayenin ucuz iş gücü olma ihalesine girdik ve kazandık mı?
Ama tabi ki her ne oluyorsa başka seçeneğimiz yok şu koşullarda.
Devlet elini taşın altına koymadan şebekeyi rahatlatacak müstakil yarı müstakil çözümler olmaz zaten.

tr.wikipedia.org/wiki/Nükleer_reaktörler_listesi
 

husozz

MB Üyesi
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
3
Yaş
29
Üniv
gazi
Arkadaşlarim abilerim oncelikle çoğu paylasimi okuyamadim bunun icin emeği gecenlerden ozur dilerim . Gorusume gelirsek ben nukleer santrallerin kim icin elektrik uretecegi konusunda bi soru sormak istiyorum . 104 tane usa da nukleer santral var yaninda bir cok termik santral var vs vs fransa almanya keza oyle ... gelecegim nokta su bu ulkelerin hepsinde agir sanayi var ve elektrige ihtiyac duyulmasi normal . almanya polikristal li güneş panelleri ile baya bi ilerleme kaydetti ki almanyanin gunes alma suresi bize gore kisitli sayisal bir değer veremiyorum . (Isteyen arastirabilir.) Biz tasarruf edemiyoruz . Enerjiyi verimli kullanmayi bilmiyoruz. Nukleer ya da yenilenebilir fark etmez oncelikle verimli kullanirsak enerjiyi bence yenilenebilir kaynaklar tum dunyaya yetecektir . Daha ucuz daha fazla enerji ve en onemlisi daha saglikli bi yasam icin yenilenebilir kaynaklara yonelmeliyiz .
 

Hakan Uçar

MB Üyesi
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
6
Tabiki de gereklidir. Şuan için ülkemizde planlanan santrallerin hangi sistem olduğu konusunda bir bilgim yok. Ancak toryum bazlı ADS dediğimiz sistemin kullanılması, benim fikrimce çok daha iyi olacaktır. Çünkü klasik uranyum tesislerinde reaksiyon zincirleme olduğundan ısının tehlikeli boyutlara ulaştığı durumlarda, sistemi durdurmak oldukça güçtür. Ancak bahsettiğim sistemde parçacık beslemeli sistem kullanıldığı için besleme kesildiğinde reaktör soğumaya başlıyor. Bu da riski oldukça azaltıyor. Ayrıca 1 ton toryum ile ADS sistemi kullanılarak 100 kata yakın radyoaktif atık miktarını azalıyor diye düşünüyorum. Tabi unutmamak gerekir ki, akkuyuda bu sistem kullanılmayacak olsa bile, bir yerlerden başlamak gerekli :)
 

Starter

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
12
Yaş
48
Üniv
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ben Akkuyu üzerinden karşıt tezler üretiyorum çünkü gündemde o var.
wikipedia.org/wiki/Akkuyu_Nükleer_Güç_Santrali

ADS sistemiyle ilgili bir kaç şey okudum, ona sıcak bakıyorum. Bu noktada Bir yerden başlamak gerek görüşüne katılıyorum. Ama akkuyu gibi bir yerden başlayacaksak itirazım var. Toryum bazlı projelere katılmak için geleneksel nükleer enerji kullanma ön koşulu mu var?
 

husozz

MB Üyesi
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
3
Yaş
29
Üniv
gazi
Tam emin olmamakla birlikte Türkiye de toryum rezervlerinin yüksek olduğunu biliyorum(yaklaşık %10~15) ve uranyumdan 50kat daha etkili olduğunu ... bir santral kurulacaksa neden kullanacağımız maddede dışarıya bağimli olalim ? Bu sistem yapilacaksa eğer hiç denenmemis VVER -1200 Tipi olmamalidir bence . Eğer tamamen teorik bi sistem kurulacaksa toryum ile ülkemizi riske atmayi yeğlerim .
 

Doğukan

MB Üyesi
Kayıt
13 Mayıs 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
48
Üniv
trakya üni
Kardeşim bilim sitesine üye olduk burdada siyaset çıktı karşımıza.. Sen bu dediklerini japona ya da abd liye anlat.. Bitarafıyla güler sana.. Adamlar sizin gibi okumuşları kullanıyorlar bizi somurmek için..
 

Starter

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
12
Yaş
48
Üniv
Dokuz Eylül Üniversitesi
Siyasi, askeri, toplumsal, ekonomik, jeopolitik, teknokolojik anlamda her boyutunu konuşmak lazım. Tabi verip veriştirerek değil verilerle ve istatistiklerle konuşsak daha iyi.
 

Oğuzhan-

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
44
Siyasi, askeri, toplumsal, ekonomik, jeopolitik, teknokolojik anlamda her boyutunu konuşmak lazım. Tabi verip veriştirerek değil verilerle ve istatistiklerle konuşsak daha iyi
Tek taraflı düşündüğün sürece hepsi boş ve hep tek taraflı düşüneceksin bu yüzden ettiğin zahmete bile değmez bununla ilgili 3-4 kitap okudum zararları ve yararları hakkında bilgiliyim VE DAHA FAZLASI SADECE KİTAPLARDAN İBARET DEĞİL.
Yazdığın yazılar tamamen fos bilgilerden oluşma...

İsterdimki seni bilgilendireyim ama artık sıkıldım hep aynı sorulardan oluşan bir soru yığınından ibaret 3-4 saatlik konuşmadan sonra fikirleri değişiyor ve ben bunun için para almıyorum artık zahmet etmiyicem sende gelip burada milleti yanlış bilinçlendirme...

Durdukca sinirleniyorum artık bu konularda
İLK ÖNCE GERİDEKİ YORUMLARI OKU SONRA GEL AYNI ŞEYLERİ KIZDIRIP KIZDIRIP SÜRME ÖNÜME BİLMİYORSAN KONUŞMA!
 

Starter

MB Üyesi
Kayıt
28 Nisan 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
12
Yaş
48
Üniv
Dokuz Eylül Üniversitesi
Çok şey bildiğinize göre bunları da bildiğinizi varsayıyorum:
-yorumsuz paylaşıyorum-

radikal.com.tr/turkiye/ilk_nukleer_copluk_izmirde_cikti_izmirincernobili-1110311

yesilist.com/cms.php?u=-1313&id=1313

SÜRME ÖNÜME
Emredersiniz:)
Sanki buradaki tek kullanıcı sizsiniz ve ben de size anlatıyorum. Olabilir mi böyle bir şey?
Çok egosantrik bir durum değil mi sizinki?
Üstelik ben biliyorum sen bilmiyorsun egosu bize yakışıyor mu?
Sinirleniyorum ne demek? Forum gibi bir platformda yeri var mı bunun?
Ergen miyiz? Kaç yaşında adamlarız?
Bu dominant çıkışların kime ne faydası var?

Gerideki yorumları okudum, hatırınız için tekrar okuyorum.
Ama bilmiyorsun, yanlış bilinçlendiriyorsun kısmı havada kalıyor.
Nedir yanlışlarım? Sabır gösterip, alıntı yaparak belirtirseniz sevinirim.
Ben nasıl saygısız üslubunuza tahammül ediyorsam, siz de biraz çaba gösterin.
Madem bilgilisiniz, yararlanalım bu bilgilerinizden.

Saygılı ve ölçülü konuşacaksak konuşalım. Benim çok taraflı görme konusunda da çabam var. Ayrıca konuya ilgimi yitirmedim. Daha çok veri paylaşırım, bir link arşivim var. Bu verileri birlikte yorumlarız, herkes fikrini söyler.
 
Yukarı Alt