Olası Bir 3. Dünya Savaşı'nda Neler Yaşanacak

Taner Hayret

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesajlar
44
Tepkiler
48
Yaş
34
Uzmanlar, nükleer bir savaş şeklinde gerçekleşecek 3. Dünya Savaşı'nda neler yaşanacağını anlatıyor.
Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını vurmasıyla artan gerilimin ardından "Üçüncü Dünya Savaşı" sosyal medyada trend bir konu haline geldi.
Rus askeri analist Pavel Felgenhauer, nükleer bir savaşın "olası" olduğunu açıkladı. Orduların elinde hala faal halde çok sayıda nükleer silah mevcut. Ama gerçekten ne olacak?
olası nükleer savas.jpg

"DÖRT DAKİKALIK BİR UYARI" DUYMAYACAĞIZ
1992'de dört dakikalık uyarı sistemi devre dışı bırakıldı.Bunun yerine muhtemelen bir cep telefonu mesajı alacaksınız. Mesela İngiliz hükümeti nükleer saldırılar gibi felaketler durumunda devreye girecek bir teknolojiyi denedi. Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından hazırlanan sistem, 2013'de Glasgow ve Yorkshire'da denendi ancak mesajı aldığınız da yapacak fazla bir şeyiniz yok çünkü şu anda kıtalar arası balistik füzeleri durdurabilecek bir teknoloji yok. Dolayısıyla bir saldırı gerçekleştiğinde bir binada olmanız daha iyi.
BOMBANIN YAKININDAYSANIZ SİZDEN GERİYE PEK BİR ŞEY KALMAYACAK
Hiroşima saldırısının görgü tanıkları, patlamanın merkezinde yer alanların "yok olduğunu" söylemişti.
William Burchett, "Hiroşima'da varsayılan atomik sıcaklığın insanları anında kül ettiği yönündeydi. Ama insanların külleri bile bulunamadı." dedi.
HİDROJEN BOMBALARI BÜTÜN ŞEHİRLERİ YOK EDEBİLİR
olası nükleer savas 2.jpg

Stevens Teknoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği Nükleer Harita adlı bir uygulamada en büyük Sovyet hidrojen bombasının Londra üzerinde patlatılması durumunda neler yaşanacağını gözler önüne seriyor.
Londra-Horsham'da başlayacak yıkım kuzeye Luton'a doğru genişleyecek ve yaklaşık 10 milyon kişi yaralanacak.
BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR NÜKLEER SAVAŞ BÜTÜN DÜNYAYI YOK EDEBİLİR
olası nükleer savas 3.jpg


1979'da Amerikan Kongresi'nin Teknoloji Ofisi, topyekun bir nükleer saldırının etkilerini tasavvur eden bir rapor yayınladı. Rapora göre yüz milyonlarca insan hayatını kaybedecek ve akabinde yaşanacak kanserle radyasyondan ötürü de insanlar yaşamını yitirecek.
SALDIRININ AKABİNDE Kİ ETKİLERİ DAHA KÖTÜ OLACAK
Olası bir nükleer saldırı durumunda çeşitli hükümet ajansları şunların yapılmasını salık veriyor: 1- Güvenli bir yer arayın. 2- Gıda, su, ilaç ve benzerinin karneye bağlanacağını göz önünde bulundurun. 3- Cildinizin havayla mümkün olan en az seviyede temas etmesi için şapka ve gözlük takın.
DOĞA BÜYÜK BİR ZARAR GÖRECEK
Havada açığa çıkacak karbon dünyadaki sıcaklıkları büyük oranda düşürerek yağış miktarını ve mahsul miktarlarını olumsuz yönde etkileyecek.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

br.özenbirkan

MB Üyesi
Kayıt
13 Kasım 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Öğrenci
Üniv
Karabük Üniversitesi
Millet boşuna uzayda koloni kurmak için para dökmüyor. ABD 2050 yılında mars yada aya (tam hatırlayamadım, yalan da olmasın) ilk insan grubunu yollayıp kolonisini kurmayı planlıyor. 2030'da geri dönmemek üzere öncü bir küçük grup yollanacak diye biliyorum. Dünya dışında yaşama başlayanlar nükleeri daha rahat bir şekilde kullanırlar.

Teknolojinin ilerleme hızını düşünürsek ve aslında var olan pek çok teknolojinin de insanların hizmetinde olmadığını hatta haberimiz dahi olmadığını hesaba katarsak ABD'nin planı hiç de anormal gelmiyor.

Sorulması gereken şey olası bir nükleer savaşta veya savaş olmasa bile bu tip teknolojik devrimler, koloniler yapılırken biz Türkler nerede olacağız? Hep yaptığımız hata bu gün ve bir kaç gün sonrası için çalışıyor olmak. Fakat hayranı olduğumuz batı hep on yıllar sonrası için çalışıyor.
 

Gatts

Nepokorimi Narod
MB Üyesi
Kayıt
18 Mart 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
31
Meslek
Kamu
Üniv
Tunceli Üniversitesi
Daş ve sopalar?
 
Yukarı Alt