Öldükten sonra 'online' yaşam Eter9

Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
4
Yaş
62
"Bazı bilim insanları bunu teknolojinin geldiği üstün bir başarı olarak görürken kimileri de mesleki ve insani açıdan 'etik' bulmadıklarını ifade ediyor."

"Çevrimiçi Canlı" olmak ister misiniz? Kulağa ürpertici gelen 'Eter9' tekonolojisi, kişinin duygusal, zihinsel, mantıksal tüm karakteristiğini kavrayarak, ölümünden sonra yakınları ve sevdikleriyle online olarak birebir iletişime geçen bir 'sosyal network'.

Eter9 uygulaması, kullanıcılar ile etkileşime girebilen bir sanal varlık. Yapay zeka sistemine dayanan bu uygulama şimdilik beta aşamasında olmasına rağmen 5000 kişi sıraya girerek dijital ölümsüzlüğe imza atmak istiyor.

eter9-social-network.jpg


Kimi bilim insanlarınca 'dijital ahlaksızlık' olarak nitelendirilen bu üstün teknoloji, insanlığın hayatta belki de tatmin olamadığı tek konu olan 'uzun yaşam-ölümsüzlük' kapısını aralamaya çalışıyor.

Portekizli yazılım geliştirici Henrique Jorge tarafından başlatılan teknoloji konsepti bir dereceye kadar bilim-kurgu filmini aratmıyor.

BBC’ye konuşan Jorge, “Şuanda Eter9‘a bilgi yükleyebilmek için Facebook gibi diğer ağlardan daha hızlı bilgi toplayabilen bir AI sistemi oluşturmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

eter9-olumden-sonra-online-yasam.jpg


Eter9 sitesinde yapılan açıklamaya göre “Bu ağ, bir insanın siber ölümsüzlüğü elde etmesi için var olacak” denildi.

Çoğunlukla Facebook‘u andıran Eter9‘da, diğer kullanıcılardan gelen mesajlar görünüyor ve tıpkı Facebook gibi bir ‘newsfeed’ uygulaması yer alıyor. Kişilerin fotoğraflarını ve yorumlarını görebildiğiniz gibi, bu kişilere yorumlar yapabiliyorsunuz.

İnternet sitesi: eter9.com/auth/login
Facebook sayfası: facebook.com/Eter9

.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Dünya zaten bu "Yapay Zeka" yüzünden bir gün son bulacak :)

Bence'de etik olmayacak. Tehlikeli bir proje. İnsan bilincini nasıl bir yapay zekaya aktaracaklar merak ediyorum.
 

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
Burada sanki veri tabanı oluşturma çabası yatıyor, birileri güzelce girip bilgilerini veriyor sonra bunlar modelini çıkartıyor. İleriki olasılıklarını, yüz mimetrisine göre davranış sitili, yaşlandırma ve psikoloji.... Adamlar olayı çözmüş normalde bu tür bir deney için avrupada en az bin dolara denek ararlar, şimdi beleşe kapı açtılar kendilerine :)
 
Yukarı Alt