Organik Rankin Çevrimi (Yardım)

Emre Erdemir

MB Üyesi
Kayıt
5 Temmuz 2020
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
27
Meslek
Öğrenci
Üniv
Marmara
Merhaba arkadaşlar. Stajımı pandemiden dolayı bir konu araştırması olarak yapıyorum. Araştırma konum Organik Rankin Çevriminde kullanılan Turbinlerin incelenmesi. Bir araştırma yaptım fakat hangi turbinlerin kullanıldığını bulamadım. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Google da arattığına emin misin? Çok kısa bir şekilde baktım ve conventional steam turbine diyor. Türkçe : Geleneksel Buhar Türbinleri yani bu türbinleri araştırsan iyi olur. Türkçe aratıp bulamadığında ingilizce aramanı öneririm. İngilizce bilmiyorsan google sayfa çeviriciyi kullanarak bir araştırma yapabilirsin diye düşünüyorum.
 

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
aslında organik rankine çevrimini,standart rankine çevriminden ayıran özelliği içerisinde kullanılan akışkanın türü.Bunun nedeni de ihtiyaç duyulan sıcaklık ve basınç değerleri.Daha düşük ısılarda çevrim yapabiliyorsun ve buda verimini arttırıyor çünkü atık ısı daha düşük oluyor.Klasik türbinler kullanılıyor genelde.Verim değişiyor sadece.En azından kızgın buhar gibi yüksek sıcaklıklara ulaşmıyorsun diyebilirim.
 
Yukarı Alt