Piezoelektrikten elektrik enerjisi uretimi

ftmturann

MB Üyesi
Kayıt
29 Eylül 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Marmara
Merhabalar ben mühendis değilim ancak yazilarinizı ilgiyle okuyorum Benim bir sorum olacaktı ben piezoelektrikle elektrik enerjisi uretemi uzerinde arkadaslarimla bitirme tezi icin calışiyoruz ancak burda bu enerji yetersiz kaliyor bunu arttirmak için ne yapmaliyiz.

Birde amerikada askeri amacli yurüme esnasinda olusan taban basincının kullanilarak enerji elde ettiklerini okumustum bu calışmaya guncel olarak ulasamiyorum şuan ya da bu calışmayi kimler yuruttu benim bunlarla iletişime gecmem gerekiyorda türkiye de de olur Lutfen bize yarfimci olun iyi çalışmalar
 
Kayıt
23 Ocak 2017
Mesajlar
33
Tepkiler
23
Yaş
30
Üniv
İTÜ
Piezo elektrik özelliği, malzeme üzerine uygulanan mekanik kuvvet sonucunda, malzemenin iki ucu arasında bir potansiyel fark oluşumu sağlar. Bu etki, malzemenin içindeki polarizasyon yoğunluğu değişmeyle doğrudan alakalıdır. Tek sıkıntısı bu potansiyel fark oluşumunun belli bir zaman içinde nötralize olmasıdır. Yani cisme basınç uygulamaya başladıktan belli bir süre sonra potansiyel fark sıfıra iner, bu dedğimi kullanıyorlar muhtemelen. Aşağıda bir iki video payalaşacağım. Dediğiniz askeri projesini değilde mantığını göstermek için.
 
Yukarı Alt