Profesyonel Mühendislik

Kayhan TÜZÜN

Mekatronik Mühendisi
MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
15
Yaş
36
Meslek
Teknik Servis Mühendisi
Ülkemiz dışında ki gelişmiş ülkelerde uygulamaya geçilmiş ve uzun yıllardır sistemsel bir şekilde kullanılan, mühendislik verimini ülkemiz ile karşılaştırdığımız da gelişen teknolojiyle farkı gözetmenin imkansız olduğu bir durum. Maalesef ki üniversitelerimiz de kağıt üzerinde gereksiz işlemlerle, çeviri kitaplarla endüstride ki mantığı hiç anlatılmadan üniversiteden mezun edilen bizler bir ses olsun diye sizde düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Ülkemizde PE (Professional Engineering) neden uygulanamıyor? Üniversitelerimiz sanayiden neden bu kadar uzak ? Neler Yapabiliriz ?

Sizin Fikriniz...!
 
  • Beğen
Tepkiler: ali

E8m9r8

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
3
Meslek
Öğrenci
Teknoloji Fakülteleri bu duruma ortadan kaldırmak, daha kalifiyeli mühendisler yetiştirmek için açılmış diyebilirim. Ve diğer bir hususta öğrencilerimiz hakkında. Gösterilen bazı derslerin anlama ve yorumlama için gösterildiğini kavramak gerekir. Bu nerede ne zaman lazım olur diye es geçmemek lazım. Teorik olarak insanlara profesyonel bir şekilde yüzmeyi öğretebilirler fakat yüzme havuzuna soktuğunuzda aynı profesyonelliği göremeyiz. Kağıt üstünde teoriyle herkes mühendis olabilir. Önemli olan gerçek hayatta bir şeyler yapabilmek. Mühendislerimiz kendilerini sürekli güncellemeli, ilgili oldukları işlerde her şeyi bilmelidir.
 

Jeofizikci

MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2015
Mesajlar
28
Tepkiler
23
Yaş
34
Meslek
Jeofizik Mühendisi
Dil eğitimini halletmemiz lazım önce şahsen lisede ve ünide hazırlık okudum ama ing biliyorum diyemiyorum yabancı dil bilmemek bilgiyi fazlasıyla kısıtlıyor. Çevirilerle idare etmek zorunda kalıyoruz.
2.si de üniversitelerimizde eğitim o kadar kötü değil ama uygulama yok. Bunun çözümünü bilmiyorum :) okulda gayet imkan var ama bölüm başkanı izin vermiyorsa hiç bir şey yapamıyorsunuz biraz cesaretli olmamız gerekir diye düşünüyorum sadece hocanın çantasını taşıyanların biyerlere geldiği bir sistemde üretim olmaz dolayısıyla mühendislik de olmaz.
Son olarak da her bölümde öğrencilerin materyalleri istediği gibi kullanabileceği "lab" ları olmalı. Bir uygulama yapma için birilerini ikna etmek zorunda kalmak çok saçma şu diplomasiyi kaldırmamız lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: ali

Heysen72

MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
27
Öncelikle eğitim sistemindeki ezber yöntemi kaldırıp bilgiye nasıl ulaşılacağını ogretmelidirler sahsen bazen ben bazı konulara bakıyorum ezberimde olanı tam biliyorum ezberimde olmayanı bilmiyorum ama yorumladigimda bilmedigimi daha iyi öğreniyorum.
 

MAHMUT SAMİ ÇİFTCİ

BİYOSİSTEM UZMANI
MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
2
Meslek
ZİRAAT MÜHENDİSİ
Profesyonel mühendislik kimseden birşey beklemeden mesleki donanım ve is yönetim kabiliyetlerinin artırılması gayretidir.
 
Yukarı Alt