Programlama ve CAD&CAM Programları[Yeni Başlamak için]

engineerOnur

MB Üyesi
Kayıt
5 Aralık 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
Bülent Ecevit Üniversitesi
Makine 3. sınıfım. Okulda AutoCAD 2D 3D gördük. Solidworks gördük. MATLAB gördük.
Programlama için daha temelden ve kendi kendime öğrenebileceğim bir program arıyorum.
python u buldum ardından neyi öğrenebilirim?

AutoCAD Solid'ten sonra öğrenci sürümü de olan (maddi durumum yetersiz) kendi kendime çabalayarak bir CAD programı da öğrenmek istiyorum. Bunun için neler önerebilirsiniz?

Daha önce sıkça CAM programlarından bahsetseler de bölümdeki hocalarımız henüz bir CAM programına çift bile tıklayamadık. Bence bu bir eksik. İlerde yüksek lisans da yapmayı düşünüyorum. Sizce hangi CAM programıyla başlamalıyım?

Ve bu konularda önerebileceğiniz pahalı olmamak kaydıyla eğitim setleri varsa (sonuçta öğrenciyiz :) ) onlar konusunda da yardım edebilir misiniz?
 

Mutlu27

MB Üyesi
Kayıt
18 Nisan 2015
Mesajlar
25
Tepkiler
4
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gaziantep Üniversitesi
Catia
C++
Siemens NX
 

Nighthuri

MB Üyesi
Kayıt
8 Mart 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
37
Meslek
Elektrik Müh.
Üniv
Dokuz Eylül
Revit Programını öğrenmenizi tavsiye ederim. Pyhton dilini de biliyorsanız eğer revit eklentisi olan Dynamo programı ile projelendirmeyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Elektrik olarak Udemy üzerinden "Revit Elektrik Eğitimi" şeklinde bir eğitim var ve faydalı gözüküyor.
 

Mavi

MB Üyesi
Kayıt
5 Mart 2019
Mesajlar
13
Tepkiler
5
Yaş
25
Meslek
Computer Science Engineering
Üniv
Gebze Technical University
Acaba yazılımı yazılımcı olmak için mi öğrenmek istiyorsunuz ? Yoksa kendi mesleğinizde bir nebze de olsa kendinize bir şeyler katmak için mi?
Bir de okulda hiç yazılım dersi aldınız mı?
 

Aksu

MB Üyesi
Kayıt
21 Mart 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
Bilgisayarlı Makina İmalat ve Teknik ressam
Üniv
Yok
Dostum kafanı karıştırma hangi dalda ilerlemek istiyorsun ? Uçak , savunma sanayi , kalıpçılık , normal tasarımmı ben kalıpçılık alanında ilerlemek istiyorum diyorsan NX den başka programa yönelmen hata olur . Ben uçak otomotiv motor alanında gelişmek istiyorum diyorsan Catiayı öneririm fakat NX de olabilir
tabikide solidworks fushion 360 ınventor aileleride değerlidir artık tamamen tercih meselesi bunca yıldır kimse EN İYİ CAD PROGRAMI ? nın cevabını veremedi bunu kullanıcı karar verir sen hangisinde rahat hissediyorsun kendini ?
he ben freelancer çalışıcağım dersende Fushion 360 tabikide derim sebebi tamamen fiyatı kardeşim yıllık 2 milyara falan lisans fiyatı var

demem şu ki alanında hangi program etkili ise onu öğren 10 tane program öğrenmek marifet değil çünkü dikkatini dağıtır tasarım yaparken ya şundamı çizsem bundamı çizsem vs

aynı şekilde Cad programları içinde geçerlidir ben solidcami tercih ettim aklımda hep powermill , Mastercam ''birde şimdi espirtcam çıktı reklamlar vs sayesinde oda ün kazandı''kalmıştı fakat hepsi aynı işlevi yapmakta hepsini öğrenmenin bi faydası olacağını düşünmüyorum

kısacası alanında hangi programı aracı öğrenmen gerekiyorsa onu öğren
 
Yukarı Alt