Saçları Dökülenler, Şok Dökülme Nasıl Oluşur?

aslitarcans

MB Üyesi
Kayıt
28 Haziran 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
41
Üniv
istanbul
Şok Saç Dökülmesi Hakkında Detaylı Bilgi olarak Kalıcı saç kaybı yaşayan ve bu kaybın sonucunda saç ekimi uygulamalarına doğru yol alan danışanların, yaptıkları araştırmalarda mutlaka denk geldikleri bir kavramdır şok saç dökülmesi. Genel hatları ile ele alacak olursak eğer, saç ekimi operasyonları sonrasında, transferi gerçekleştirilen saç tellerinin uygulama sonrasında gerçekleşen ilk dökülmelerine Şok saç dökülmesi denilmektedir. Şok dökülmesi sürecini kapsayan net bir zaman dilimi olmamakla beraber, genellikle saç ekim işleminin tamamlanmasının ardından gelen ilk ayda başlamaktadır.

Saç ekim uygulamaları tamamlandıktan sonra ciddi bir sabır ve dikkat gerektiren bu süreç, ismi itibarı ile biraz korkutucu gelsede; saç ekimini tamamlayan danışanlar için güzel günlerin başlangıcı olarak düşünülmelidir. Genel olarak, uzunca bir süre kellik sorunu ile mücadele eden hastaların heyecan ve hevesle beklediği yeni görünümleri arasında böyle bir şok dökülme sorunu yaşanması can sıkıcı bir durum gibi görülse de; bu durum bu süreçte yaşanması gereken gayet olağan bir dökülme olarak değerlendirilmektedir.

Şok Dökülme Neden Gerçekleşir ?
Ekim işleminden 1 ay kadar sonra başlayan şok dökülme, genellikle 15 güne kadar uzayabilmektedir. Ancak bu konuda net bir süre belirtmek pek doğru olmayacaktır. Çünkü bu süreç kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı kişilerde daha erken başlayıp daha uzun sürebildiği gibi, bazı kişilerde de daha geç başlayıp biraz daha uzun seyredebilmektedir.

Saç dökülmeleri insan hayatı boyunca, yaklaşık olarak her 5 yılda bir tekrarlanan kısır bir döngü gibidir. Dökülen saç köklerinden yeni saç telleri çıkmaya başlamaktadır. Saç dökülmesi, bir insan hayatı boyunca yaklaşık olarak 20 kez tekrarlanmaktadır. Yeni bir bölgeye transferi gerçekleşen saç kökleri de uyum sürecinde bir kez şok dökülmeye uğramaktadır.

Genellikle ekim sonrasından sonraki 3. ayın bitiminde sona eren bu şok dökülme, bir anda tamamen başlayıp aynı anda tamamen sona ermez. 2 aylık kadar süreyi kapsayan bu zaman dilimi, transfer edilen saç köklerinin tutunduğumuz ve gayet sağlıklı bir uygulama geçirildiğinin işaretidir.

Şok Dökülme Döneminde Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
Genel olarak saç ekimi uygulamalarından sonra ki birkaç hafta, saç ekim işlemi yapılan bölge herhangi bir darbeye maruz kalmamalıdır. Bunun yanı sıra, dikkat etmeniz gereken konularda Aslı Tarcan Hair Clinic uzmanları tarafından verilecek bazı tavsiyeler de olacaktır.

Bunlardan bazılarına değinecek olursak;
Uzmanlarımız tarafından önerilen şampuanı kullanmak,
Sadece bu süreçte değil, hayat boyunca sağlıklı beslenmeye dikkat etmek,
Zararlı alışkanlıklardan en azından saç ekim işleminden birkaç gün öncesine ve sonrasına kadar uzak durmak diye sıralayacağımız bölümler bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra, transfer edilen saç tellerinin güçlenmesinde etkili olan solüsyon PRP de önerilebilmektedir. Şok dökülme sürecini kapsayan zaman diliminde uygulanabilecek olan PRP, şok dökülmenin engellenmesinde herhangi bir rol oynamaz. Ancak yeni çıkan
saç köklerinizin çıkarken daha güçlü olmasında ve büyüme hızının artmasında etkili olmaktadır.
 
Yukarı Alt