Seçme Algoritması Hakkında

Rorschach

MB Üyesi
Kayıt
15 Mayıs 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
36
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Yazılım Mühendisi
Herkese merhaba. Bir problem hakkında algoritma geliştirmek istiyorum. Ancak sorunu çözebilmem için öncelikle problemin adını doğru koymalıyım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımına talibim. Öncelikle problemi tarif edeyim.

İçerisinde farklı adetlerde, farklı renklerde legolar bulunan kutulara sahibim, her kutuda her hangi bir renkten her hangi bir adet olabilir. Bazı reklerden bazı kutularda hiç olmayabilir de. Bu kutuların hangisinin içinde hangi renkten ne kadar olduğunu kutular banda yerleştirilmeden önce biliyorum ve kutuların battan geliş sırasını da istediğim gibi belirleyebiliyorum. Bu kutularda bulunan renkleri eşleştirip her renk için ayrı kutular yapmak istiyorum. Renkleri eşleştirirken bir kutuya aynı renkte olanların hepsi toplanmadan diğer renge geçememem. Haliyle bir kutuda aynı renklerin hepsi eşleşene kadar gelen kutulardan bir kaçını açmam gerekiyor ve etrafta diğer renklerden bir sürü lego kutusuz ve dağınık bir şekilde beklemek zorunda kalıyor. Problem de burada başlıyor. Karışık renkleri barındıran kutuların geliş sırasını belirleyebileceğimi söylemiştim. Ayrışmak için sırayla gelen kutuları öyle bir sıralamalıyım ki etrafta mümkün olduğunca az lego parçası kalsın ve bu sayede olabilecek en hızlı şekilde renkleri kendi kutularında hızlıca ayrıştırıp eşleştirebileyim.

Sorunu umarım doğru ve yeterli ifade edebilmişimdir. Bu konuda yaptığım araştırmalar beni genetik algoritmalara doğru yönlerdirdi fakat sandığım kadar karmaşık bir problem olmayabileceği ve problemi doğru tespit edememiş olma ihtimalime karşılık bilen birilerine danışmak istedim. Bana en azından bu problemi hangi başlık altında bulup çözebileceğimi veya daha önce tanımlanmış bir problemse bu problemin adını söyleyebilirseniz çok sevinirim. Herkese teşekkürler.
 
Yukarı Alt