Sıcaklık kontrol cihazı nedir?

pieta

MB Üyesi
Kayıt
18 Ocak 2019
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
34
Meslek
Elektrik Mühendisliği
Üniv
İstanbul Teknik Üniversitesi
Sıcaklık kontrol cihazı sıcaklığın çok yükselmesini yada arzu edilenden aşağı düşmesini kontrol eden ve düzenleyen cihazlardır. Sıcaklık kontrol cihazları termal kontrolün başlıca fonksiyonu, tasarım mühendisinin uygulamanın optimum performans gösterdiği çalışma sıcaklığında çalışmasını sağlamaktır. Böyle durumlarda kontrol cihazları belirli sıcaklık aralıklarında çalışır, bu aralıkların dışına çıkıldığında çalışmayı durdurur.

Isı kontrol rölesi için en zor uygulama alanları bunlardır çünkü sistemin tüm elektrik yükünü kontrol etmekle yükümlüdür. Bununla birlikte, işlevsellik sağlayan bu cihazlar, zor koşullar altında bile optimum performans sağlamak üzere tasarlanmış, yapılandırılmış ve test edilmiştir.

Birkaç seriden örnek vermek gerekirse;

TCN Serisi PIDli Sıcaklık Kontrol Cihazları
TCN serisi ekonomik sıcaklık kontrol cihazları kullanıcıya rahatlık sağlayan çift göstergeye sahiptir. Bu seri yeni geliştirilmiş PID kontrol algoritması ve 100ms yüksek örnekleme hızı sayesinde ideal sıcaklık kontrolünü sağlar; bunun yanı sıra seri, SSRP ve röle çıkışları ile kullanıcıya ekonomik kontrol avantajı sunar. TCN Serisi sıcaklık kontrol cihazları seçerken boyutunu S - 48x48, M - 72x72, H - 48x96, L - 96x96 beslemesini ise 24 olan 100-240V, 22'ler ise 24-48 VAC özelliklerine dikkat edin.
1792

Autonics TK Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazları
TK Serisi, kendisine özel gelişmiş PID algoritması, 50 ms yüksek örnekleme hızı ve %0,3 ekran hassasiyeti ile daha güçlü bir sıaklık kontrolü sağlar. Eş zamanlı ısıtma/soğutma, otomatik/manuel seçimi, SSR/Akım çıkışı seçimi, SSRP çıkışı ve haberleşme desteği sunar. Bunlara ek olarak, çok çeşitli giriş sensörü, çoklu SV ayarı, yüksek çözünürlüklü gösterim desteği sunan ürün küçük bir yapıya sahiptir.
1793

TC Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazları
TC Serisi – En uygun fiyat/performans oranına sahip, sıcaklık kontrolü için yeni geliştirilmiş PID kontrol algoritması ve 100 ms örnekleme hızı ile en gerekli fonksiyonları içeren bir sıcaklık kontrol çözümüdür. Efektif ve ekonomik kontrolü gerçekleştirmek için hem SSRP hem Röle kontak çıkışları desteklenmektedir. Yüksek okunurluğu ve küçük ebadı TC serisinin diğer özellikleridir.

  1. 100ms yüksek örnekleme hızı
  2. Röle veya SSRP çıkışı seçimi, SSRP çıkışı faz ve Saykıl kontrolü sağlar
  3. Geniş ekranı ve parlak ledleri sayesinde oldukça artırılmış okunurluk
  4. Küçük tasarımı sayesinde montajda yerden tasarruf
  5. Eski modellere nazaran derinliği %38 kısaltılmış (60mm)
  6. Anlık/Ayar değer farkını gösterme

    1795


    kaynak: Sıcaklık Kontrol Cihazları
 

Dosyalar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

bilginim

MB Üyesi
Kayıt
2 Ekim 2018
Mesajlar
38
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
abant izzet baysal üniversites
Çok faydalı bir konu olmuş teşekkürler.
 
Yukarı Alt