SolidWorks 2018 ve ANSYS 2019 için uygun bilgisayar önerileri arıyorum

makinacı987

MB Üyesi
Kayıt
19 Ağustos 2018
Mesajlar
56
Tepkiler
7
Yaş
27
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
Merhaba,

SolidWorks 2018 ve ANSYS 2019 gibi yazılımları kullanmak için bir bilgisayar satın almayı düşünüyorum. İyi bir performans elde etmek ve bu yazılımları verimli bir şekilde çalıştırmak için hangi bilgisayar özelliklerine dikkat etmem gerekiyor? İşlemci, bellek, ekran kartı ve depolama gibi bileşenlerde nelere odaklanmalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
dizüstü mü ? masa üstü mü ? karar verdin mi , bunun için ne kadarlık bütçe ayırdın ? öğrenci projeleri mi ? iş için mi kullanmak istiyorsun ? daha bir çok soru sorulabilir, nette araştırma yaparsan bu konuda bir çok yazı bulabilirsin, çok genel sormuşsun
 
Konu sahibi
Konu sahibi
M

makinacı987

MB Üyesi
Kayıt
19 Ağustos 2018
Mesajlar
56
Tepkiler
7
Yaş
27
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet, bu noktaları göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu anlıyorum. Dizüstü bilgisayar almaya karar verdim. Bütçe konusunda da esnek olabilirim, ancak uygun bir fiyata iyi performans almayı hedefliyorum.

Yazılımları iş hayatı projeleri için kullanmayı düşünüyorum. SolidWorks ve ANSYS gibi programlarla parçalar tasarlamak, analizler yapmak ve projelerimi geliştirmek istiyorum. Bu nedenle, bu yazılımların gereksinimlerini karşılayacak bir bilgisayara ihtiyacım var.

Daha fazla araştırma yapacağım, ancak bilgisayar özellikleri konusunda daha spesifik bilgilere ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Örneğin, hangi işlemci hızı, bellek kapasitesi, ekran kartı ve depolama türüne odaklanmam gerektiğini merak ediyorum. Bu bileşenler arasında uyumlu bir denge sağlamak önemli olabilir.

Öğrenci projeleri için SolidWorks ve ANSYS gibi yazılımları verimli bir şekilde çalıştırabilecek ve iyi bir performans sunacak bir bilgisayar önerileriniz var mı? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
masaüstü olsaydı uzun yıllar değişim yaparak kullanabilirdin, sorun olduğunda müdahale etmekte kolaydır..ekran boyutu ile tasarıma daha uygundur... taşınabilir olması çok önemliyse o zaman bütçenize göre bir model seçmeniz gerekecek, almışken iyisini alayım uzun yıllar kullanırım mantığı bilgisayar sektöründe işlemez !! çok yüksek fiyatlı modeller almanıza gerek yok, (ama konu dizüstü olunca sürekli donanım değişimi yapılamayacağı için sınırları zorlamanızda fayda da olabilir)

iş için özel üretilmiş workstation'lar var , iş için bunlar kullanılır, başka markaları karşılaştırırken bu workstation özelliklerine benzer modelleri seçmeye çalışın, burada marka vermiyorum, nette " mobil iş istasyonu " (workstation) olarak arama yapın

asıl önemli olan konu :
hangi programı öncelikli olarak kullanacaksanız programın sitesine girin , sistem gereksinimleri ve donanım sertifikasyonu sayfasını bulun, hangi bilgisayarların desteklendiğini listeler halinde göreceksiniz. bu bilgisayalar yazılımı en az sorunla çalıştırabilir anlamına gelmektedir.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 
Yukarı Alt