Solidworks daire köşe sorunu

emre2693

MB Üyesi
Kayıt
12 Haziran 2022
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
29
Meslek
cnc oparatörü
Üniv
karabük üniversitesi
merhabalar. solidworks'de bir sorun yaşıyorum. Sorunu çözemedim malesef. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi ?

sorun: dairelerin etrafında minik düz çizgilerin olması ve bunu stl formatına çevirince makineye parçaya aynı şekilde yansıtması. bu g-code u şişiriyor ve makine extra hareketler yaparak süreyi uzatıyor. Programın bununla ilgili bir ayrı varmı bulamadım.

sld.png


2.resimde ise cura programında önizlemede gördüğünüz gibi çizgiler tamamen belli ve bu parçayı bastıgımda da aynı şekilde görünüyor.
cura.png
 

ggokdag

MB Üyesi
Kayıt
6 Ekim 2019
Mesajlar
24
Tepkiler
11
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Balıkesir Üniversitesi
İlk resimde düşük eğri kalitesi ile görüntü. Mevcut probleme çözüm olur mu bilmem ama görüntü problemini buradan çözüp deneyebilirsiniz.

1659962362228.png


1659962441215.png
 

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
Dostum bu sorun sadece görüntüde kaynak kodda böyle bir şey mevcut değil(eğer ki daire komutu ile çizdiysen).Cura da ise şişirme gibi bir durum söz konusu değil.3d yazıcılarda tamı tamına mükemmel bir daire formu çıkartmak her zaman mümkün olmuyor ne yazıkki.Yazıcı kaynak kodlarında daireyi sonsuz iterasyonla çizgi çekip belli bir oranda birleştirerek çiziyor.Ondan dolayı daire modelleri sanki bol köşeli çokgen gibi duruyor.Bunun çözümü dilimlemeyi daha ayrıntılı yapman veya daha iyi yazıcılar kullanmaktan geçiyor.Ama dediğim gibi eğer solidden daire komutu ile daire çizdiysen o kaynak kodlarda bir dairedir,görüntüde sadece bol köşeli bir çokgen gibi gözüküyor.
 
Yukarı Alt