SpaceAnka (İnsansız Amatör Uzay Programı)

SpaceAnka

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi
GP6d82.jpg




İyi Günler!

Öncelikle Merhabalar. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Amatör Uzay Roket Programını sizlerle'de paylaşmak istiyoruz.

Hiç Bekletmeden Soralım. Nedir Bu SpaceAnka ?


SpaceAnka Tam anlamı ile hiçbir devlet kurumu veyahut kuruluştan yardım almayan üniversiteli öğrencilerin oluşturmuş olduğu İnsansız Amatör Uzay Programıdır. Tam anlamıyla 5 kişilik küçük bir ekipten meydana gelmektedir.


Peki SpaceAnka'nın Amacı Nedir ?


SpaceAnka'nın amacı , Ülkemizde gelişmekte olan uzay roket programlarının bir üst seviyesi ile ilerlemeyi amaç edinmiş bir programdır. Bu program tam anlamıyla (Türkiyede) gelişmekte olan bir sektör olsa da , diğer ülkeler için oldukça gelişmiş ve yüksek bir konumda'dır.


SpaceAnka'yı Daha Önce Duymadık. Peki ya neden ?


SpaceAnka topluluğu (kuruluşu) tam anlamıyla kendisiyle yarışan program bütünü. Her şeyiyle ileriye adım atmaya yönelen bir ekip. Ülke içerisinde duyulmamasının sebebi bu tür programlara destek verilmemiş olması.



SpaceAnka İnsansız Amatör Uzay Programı Roketleri Hakkında biraz bilgi verelim.


İnsansız Amatör Uzay Programı Roketlerimizden İlki ;

PARS-1


PARS-1 Yaklaşık olarak 10 bin feet ve üzeri bir irtifaya rahatlıkla çıkabilen bir Roket türüdür.

Roketimizin daha üst seviyelere çıkması için hem grup içerisinde ki mühendis arkadaşlarımız hemde dışarıdan bir çok ar-ge bilgisi edinmiş kişilerden yardımlar alarak ilerletmeye çalışıyoruz.

Bir diğer projemiz , yine kendi üretmiş olduğumuz fakat şuanlık kağıtlar üzerinde olan ;


Anadolu Kalkanı - 1


Anadolu Kalkanı - 1 Şuanlık Kağıt Üzerinde Çalıştığımız Bir Roket. Amacı Tıp'kı Diğer Kardeş Roket Olan PARS-1 Gibi Atmosfer katmanlarına yapılıp fırlatılmayı bekliyor. (Fakat şuan halen kağıt üzerinde)


Dönelim Tekrar PARS-1'e


PARS-1 Şuanda hala fırlatılmamış roket konumun da , fakat yapılan ölçümler , denge ölçümleri , basınçlar ve kullanılan malzemenin ağırlığı ile de eş orantılı olarak yapılan çalışmalar ile 10.000 feet üzerine çıkabilmiş derecede. Mayıs Sonu Haziran Başı Gibi 30.000 - 40.000 Feet'e gönderilmeyi bekleyen bir roket halini alacak. Haziran sonu'da PARS-1 'i ilk kez Gökyüzü ile buluşturacağız.


1V18qA.png
(Fotoğraf Alıntıdır)


Bu konuda bizlere yardımı dokunan ekip içerisinde ki 5 kişilik üniversiteli mühendis arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler...

Her Türlü Yardımı Kabul Ediyor Ve Sizlerden Yardımlarınızı Bekliyoruz.

En Azından Bu Amatör Uzay Programının Devrim Arabaları Tarzında Yok Olmaması İçin Desteğinize İhtiyacımız Var !


Proje Hakkında'ki Fotoğrafları Ve Videoları İlerleyen Zamanlar da Destekleriniz İle Beraber Yayınlamaya Başlayacağız.

Bizlere bu konuda yardım da veyahut bilgi konusun da katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımız

Mühendis Beyinler Forum Linki ; ( SpaceAnka )

Üzerinden mesaj yazarak bilgide ve katkıda bulunabilirler.

Unutmadan Forum Kuralları İçerisinde mi bilmiyoruz fakat paylaşmakta fayda var.



Bizleri Yeni Açmış Olduğumuz Sosyal Medya Hesaplarından'da takip edebilirsiniz ;


İnstagram ;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Twitter ;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Facebook ;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 

Dosyalar

br.özenbirkan

MB Üyesi
Kayıt
13 Kasım 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Öğrenci
Üniv
Karabük Üniversitesi
Yazıyı okuduğum zaman gerçekten heyecanlandım ve sevindim. Tüm sosyal medya hesaplarına girdim. Ama logonuz haricinde 1 tane bile fotoğraf yok. Facebook hesabınızı 1 kişi beğenmiş.

İddia ettiğiniz 5 kişilik çekirdek grup bile beğenmemiş anlaşılan. 1. Roketin yapılmış olması müthiş bir şey olurdu.

Fakat bu müthiş bir şeyin 1 piksellik fotoğrafı bile yok. Ne çalışma ortamının ne de başka bir şeyin.

Biri buraya gördüğü rüyayı mı yazdı? Eğer gerçek ise ve tüm hesaplar 1 saat önce açılmış ise bile bu şekilde insanlara açılmanız aklı başında bir insanın yapabileceği bir davranış değil.

Kusura bakmayın. Keşke bu yazılanlara inanabilseydim.
 

MuallimMuallim

MB Üyesi
Kayıt
19 Şubat 2017
Mesajlar
23
Tepkiler
0
Yaş
33
Üniv
Hedef Boğaziçi Bilgisayar
Olleyyy yuppii ! İlerde ben de katılmak istiyorum bir kaç gündür X sitesi var vermiyorum reklam olur oradaki teknolojiye bakınca inanın Dışarda bambaşka bir dünya varrrr ya off heyecanlıyım başlayacağım inşallah ben de çalısmalara yeheeee iyiki varsınız k.byın heyecanlıyım
 
Konu sahibi
Konu sahibi
SpaceAnka

SpaceAnka

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi
br.özenbirkan hocam kusurumuza bakmayın. Ancak zaman bularak foruma giriş yapabilme durumumuz oldu. Öncelikle duyulan kaygıdan ve işlemlerden dolayı gerçekten kusurumuza bakmayın. İyi şeylerin olması için uğraşıyoruz. Ar-ge çalışmaları vs dedik biliyorsunuz ki çocuk oyuncağı şeyler değil. Sürekli koşuşturma durumdayız. Gerek sosyal hesaplarımız olsun gerekse koymadığımız fotoğraflardan dolayı böyle algıladınız. Haklısınız. Fakat doğru zamanı kollamayı hedefliyoruz. Yalan yanlış bir proje ile ortaya atılmak gerçekten saçma ve delilik olurdu.. Bu konuda özürlerimizi iletmek isterim. Sanal mecra'larda daha oldukça yeniyiz. Ekibinizin tamamı beğense en azından 5 kişi olur gibisinden bir şey söylemişsiniz. Bu konuda da haklısınız fakat ekibimizde ki 3 kişi hiç bir sosyal medyayı kullanmıyor. Demek istediğim şu ki bu mecra da oldukça yeniyiz. Bu konuda arkamızda durmanızı istiyoruz. Saygı ve selamlarımızı iletiyoruz. Var olun.
 

br.özenbirkan

MB Üyesi
Kayıt
13 Kasım 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Öğrenci
Üniv
Karabük Üniversitesi
@SpaceAnka Çalışmalarınızı bizimle paylaşırsanız gerek forumda olsun gerek sosyal medyada biz de bunları kendi çevremiz ile paylaşarak sizlere destek veririz elbet. Fakat önce bize paylaşılacak somut şeyler vermeniz gerekir.

Nasıl bir soruyu anlamak o soruyu çözmenin yarısı ise bir işi iyi tanıtmak o işin başarıya ulaşmasının yarısıdır. Bu gün uzayda çalışmalar yapan milletler bu işleri yapmadan önce halklarını bu işe özendirerek, bu işle ilgili heyecan verici paylaşımlar yaparak toplumun desteğini almış ve bu sayede başarılı olmuşlardır. Eğer gerçekten bir roket yaptıysanız bunu toplum ile paylaşmanız, toplumun size destek vermesini bu da diğer firmanlar olsun, kuruluşlar olsun çeşitli çevrelerden maddi destek almanızı sağlayacaktır.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
SpaceAnka

SpaceAnka

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi
@br.özenbirkan Düşünceleriniz için teşekkürler hocam. Bu konu hakkında çalışmalarımızı yürüteceğiz. Olabildiğince konu için fotoğraflar ve video paylaşmaya özen göstereceğiz. Tekrar dan teşekkürler.
 
Yukarı Alt