Sprey Poliüretan Isı Yalıtımı

Sprey Poliüretan binalarda uygulanan en iyi ısı yalıtım malzemesi midir?


  • Seçmen sayısı
    3

sayinhas

MB Üyesi
Kayıt
4 Kasım 2017
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
45
Üniv
Boğaziçi
Poliüretan, poliol ve izosiyanatın reaksiyona girmesiyle oluşan bir polimerdir. Poliüretanın uygun ekipmanlar kullanılmasıyla birçok değişik uygulamalar yapılabilir. Bunlardan biride yapıldardaki ısı yalıtım uygulamalarıdır. Poliüretan malzemesi günümüzdeki en iyi ısı yalıtım malzemesi olarak bilinmektedir (Aeorogel gibi pahalı ısı yalıtım malzemesi hariç). Malzemenin anında reaksiyona girmesinden dolayı, uygulandığı yapıda en kısa zamanda servise açılmaktadır. Bu da hem işçilik hem de zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktadır.
Sprey poliüretan ekyersiz olduğundan dolayı, EPS, XPS cam yünü uygulamarındaki gibi ısı kacakları oluşturmaz. Kalınlık uygulaması, müşterilerin isteğine göre ayarlanabilir. İklim koşullarına göre uygulama kalınlıkları değişmektedir.Örneğin iklimi ılıman olan bir bölgede (kışın ortalama 2 derece, yazın ise 27 derece) ortalama 5 cm kalınlığında minimum 42 kg/m3 olan sprey poliüretan köpük uygulanması gerekir. Aynı şartlardaki bir ortamda 15 kg/m3 açık hücreli köpükten 8 cm kalınlıgındaki bir köpük uygulaması çok verimli yalıtım sağlayacakıtr. Soğuk bölgelerde ise (kışları <-5 derece) minimum 8 cm kalınlıgında 42 kg/m3 poliüretan köpük verimli yalıtım sağlayacaktır.(1)
Sprey köpük ısı yaltımının yanında ses yalıtımı içinde kullanılmaktadır. 15 kg/m3 yogunlugındaki açık hücreli bir köpük 8 cm kalınlığında sesi %60 absorbe edebilmektedir. (2)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
S

sayinhas

MB Üyesi
Kayıt
4 Kasım 2017
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
45
Üniv
Boğaziçi
Yukarıdaki bilgilere ek olarak su yalıtımında da poliürea (polyurea) malzemesi en iyi su yalıtım malzemelerindendir. Uygulama şekli olarak (carbokaplama) yuksek basınçlı sprey makineler aracılıgıyla yapılabilmektedir. Uygulandıgı zeminde ince, kolay kolay yırtılmayan bir carbon yapıya sahip kaplama olusturur. Kimyasal yapısıda poliüretandakine benzer poliol (polietheramine) ve izosiyanattan oluşmaktadır.
 

Mehmet Erciyas

MB Üyesi
Kayıt
25 Kasım 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
36
Meslek
mühendis
Üniv
erciyes üniversitesi
Binalarda en iyi ısı yalıtım malzemesi taş yünü dür. Detaylı bilgi almak isterseniz
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
adresine bakabilirsiniz.
 
Yukarı Alt