Sprey Polyurea da Neden Farklı Fiyatlar Var?

sayinhas

MB Üyesi
Kayıt
4 Kasım 2017
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
45
Üniv
Boğaziçi
Carbokaplama Polyurea da maliyeti işçilik, polyurea hammaddesi, astar, zemin hazırlama ve en üstte kullanılacak boyanın maliyetine bağlıdır. Tüm bu parametreler fiyata etki eder. Polyurea uygulamalarında fiyatı ucuz hammadde yani kalite bakımından düşük olan hammadde kullanılarak düşürülür. Aynı kalitedeki hammaddenin maliyetleri genelde sabittir. Fakat bazen çok ucuza hammadde tedarik edilebilir. Ne yazık ki bu ucuz olan hammaddenin kalitesi de düşük olacaktır. Saf polyurea yerine hibrit polyurea kullanılırsa m2 de 2mm kalınlıkta fiyat 1 € ile 1,5 € arasında düşebilir. Astar da kalite olarak saf astar kullanılmazsa, yine 0.5 € fiyat düşük verilebilir.Dolayısıyla toplamda çok rahat bir şekilde 2 €'ya yakın bir düşük fiyat verilebilir. Burada polyurea fiyat karşılaştırmasını saf polyurea ve astara göre yaptık.
Polyurea'da fiyatı indirmenin bir yolu da kaplamanın kalınlığını ince uygulamak. 2mm yerine 1,5 mm polyurea sprey uygulandığı zaman ortalama 2 € daha ucuz bir maliyet çıkacaktır. Polyurea'da ucuz fiyat verilirse, uygulanacak kalınlık mutlaka kontrol edilmesi gerekir.
Ne yazık ki polyurea uygulamalarında çok farklı fiyatlar veriliyor. Burada önemli olan projeyi verenin işi iyi takip etmesi ve denetlemesi. İyi denetlenen bir proje de kesinlikle ucuz fiyat verilemeyeceğini göreceksiniz.
 
Yukarı Alt