Süleyman Demirel Üniversitesi - Maden Mühendisliği Hakkında Yorumlar

oguzkagan

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
3
Yaş
31
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
2015 yılı tercihlerin kontenjan 10 kişi olarak belirlenmiş. Üniversitede eğitimin yanı sıra sosyal etkinlikler de yoğundur. Bölümdeki panolarda sürekli iş ilanları vardır. Yani işsiz kalırım korkunuz olmasın. Yalnız bazı dersler özellikle Cevher Hazırlama, Cevher Zenginleştirme dersleri bütün öğrencilerin yakındığı dersler. Okulu uzatanlar falan hep bu dersler yüzünden. Hocalarına gelince büyük çoğunluğu çok iyidir. Rahatlıkla sohbet muhabbet edebilirsiniz, derdinizi paylaşabilirsiniz. Sorulara çözümle yaklaşan hocaları var. Isparta da öğrenci için çok iyi bir şehir sadece kiraları aşırı pahalıdır. Yurt için yemekli ise 400 500 lira en az. Apartlar da eşyalı ise 600 den başlıyor. Evler de en ucuz 400 500 falan. Kira dışında çok sıkıntı yaşamazsınız. Çarşıdan okula 4 5 dakika bir otobüs var. 1 lira 10 kuruş şu anda zam gelmezse. Okulda öğlen yemeği çıkıyor haftalık 8,50 liraydı en son yemeklerde gayet güzel. Şu an ben 4. sınıf oldum ve şehirden çok sıkıldım gidip gezilecek yerleri çok az kışı sert geçiyor. Daha başka sorusu olan varsa sorabilir konu ne olursa olsun.

Maden Mühendisliği Maaşları - Mühendis Beyinler buradan maaşlara bakabilirsiniz.

muhendislik.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/273/files/tanitim-katalog-guncel-05072015.pdf tanıtım kataloğumuz.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Konu sahibi
Konu sahibi
oguzkagan

oguzkagan

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
3
Yaş
31
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
Kontenjanların azalmasının yada tamamen kapanmasının çeşitli sebepleri var. Azalmasının sebebi yeni açılan üniversite yada bölümlere öğrencileri yönlendirmek ya da okulda ki yoğunluğun daha fazla artmasını istemeyen bölüm yönetimleri YÖK e az kontenjan bildirebilirler ya da 2 yıllık bölümlere de öğrencinin gitmesi hedeflenebilir. Azalmasının diğer sebebi bölümü tercih eden öğrenci sayısının yıldan yıla azalması da olabilir. Kontenjanın sıfırlanarak bölüme yeni öğrenci alınmamasının sebebi Örneğin Sdü Maden Müh. bölümü 2014 yılında 10-11 kişinin altında öğrenci alırsa YÖK bu sayıyı arttırmasını ister bölüm eğer 2015 yılında da o sayıda öğrenci alamazsa 2016 yılında o bölüm tercihlere kapatılır.
Nitelikli mühendis yetişmesi için sınıflar en fazla 20-25 kişi olmalı. Bu sene bizim bölüm ilk yerleştirmelerde az öğrenci almasına rağmen okula 19 bine yakın yerleşti. Bizim bölümde zaten ek tercihlerde kontenjan açacak. Yabancı uyruklu öğrenciler, Dgs ile gelenler de eklenince 30-35 kişi falan olacaktır sınıf.
 
Yukarı Alt