Suriyeli Öğrencilere 1200 TL Burs 600+600

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Suriye Destek Bursu Programı nedir?
Avrupa Birliği İPA Fonu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı altında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye'deki devlet üniversitelerinde lisans düzeyinde eğitim görmekte olan Suriye uyruklu öğrencileresadece 2016 eğitim dönemi boyunca verilecek olan burstur.

Suriye Destek Bursu’nun mali kaynağı nedir?

Suriye Destek Bursunun finansal kaynağı 2007-2013 dönemi mali işbirliği kapsamında AB tarafından Türkiye’ye ekonomik ve sosyal uyum alanına yönelik olarak tahsis edilen mali kaynaktan sağlanmaktadır. Mali kaynağın %15'i ulusal kaynaklardan, %85'i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır. Ayrıntılı bilgi ikg.gov.tr/tr-tr/ipa/ipa20072013(ipai)/ikgop.aspx adresinde yer almaktadır.

Suriye Destek Bursuna kimler başvurabilir?

  • Türkiye'deki devlet üniversitelerinde en az dört yıllık bir yükseköğretim programında lisans düzeyinde eğitim görmekte olan,
  • Birinci öğretimde (gündüz programında) kayıtlı olan,
  • Programına süresinde devam eden (Örnek: 4 yıllık bir programda hazırlık programı hariç sekiz dönem) ,
  • Türkiye'de Geçici Koruma altında Suriye vatandaşı olan,
  • Türkiye Bursları kapsamında (Devlet, Hükümet ve Himaye Bursları dâhil ) yer alan diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış (bursları kesilenler dâhil) ve halen yararlanmıyor olan
  • Herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından verilen bir burstan hâlihazırda yararlanmıyor olan (Değişim Öğrencileri için verilenler dâhil )
  • Kayıtlı oldukları lisans programlarında 1. Dönemlerini tamamlamış adaylar için ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.00 (4 üzerinden) ya da ağırlıklı genel not ortalaması oluşmamışsa lise diploma notu en az %50 olan öğrenciler başvuru yapabilir.
Suriye Destek Bursu’na başvuru yapabilmek için hangi belgeler gerekmektedir?
Suriye Destek Bursu’na başvuru yapabilmek için öğrenci belgesi, transkript, lise diploması ve yabancı tanıtma belgesi/pasaport ve ikamet belgesi gerekmektedir.

Yabancı tanıtma belgesi ya da 99 ile başlayan ikamet belgesi olmayan öğrenciler nasıl başvuru yapabilir?

Yabancı tanıtma belgesi ya da 99 ile başlayan ikamet belgesi bulunmayan öğrenciler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaparak ilgili belgelerden birini temin ettikten sonra başvuru yapabilir.

Üniversite eğitimime bölümde bu dönem başladım/hazırlık sınıfında/Türkçe kursunda eğitim görmekteyim bu nedenle transkriptim oluşmadı transkript yerine ne yüklemeliyim?

Belirtilen nedenlerle transkripti oluşmamış öğrencilerin güncel tarihli öğrenci belgesi, lise not ortalaması ya da mevcut başarı durumunu gösterir belgelerle başvurması yeterlidir.

Suriye Destek Bursu kapsamında hangi düzeylerde burs verilmektedir?

Suriye Destek Bursu yalnızca lisans düzeyinde verilecektir.

Türkiye’de bir üniversiteye kayıtlı değilim, üniversiteye bir sonraki dönemde kayıt yaptırmak şartıyla Suriye Destek Bursuna başvuru yapabilir miyim?

Hayır. Suriye Destek Bursuna başvuru yapabilmek için hâlihazırda Türkiye’de bir üniversiteye kayıtlı olmak gerekmektedir.

Türkiye Burslusu öğrenciler Suriye Destek Bursuna başvuru yapabilir mi?

Hayır. Suriye Destek Bursu Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim alan ve herhangi bir kurumdan burs almayan Suriye uyruklu öğrencilere yöneliktir. Adaylar, Türkiye Bursları kapsamında (Devlet, Hükümet ve Himaye Bursları dahil) yer alan diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış (bursları kesilenler dahil) ve halen yararlanmıyor olmalıdır. Adaylar, ayrıca herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından verilen bir burstan halihazırda yararlanmıyor olmalıdır.

Özel üniversitede eğitim görmekteyim, Suriye Destek Bursundan faydalanabilir miyim?

Hayır. Özel üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İkinci öğretim programında eğitim görmekteyim, Suriye Destek Bursuna başvuru yapabilir miyim?

Hayır. Suriye Destek Bursu’na gündüz programında (birinci öğretim) kayıtlı olan öğrenciler başvuru yapabilir.

Başvurumu posta yoluyla gönderebilir miyim?

Hayır. Elden ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvurular yalnızca suriyedestek.turkiyeburslari.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

Suriye Destek Bursu’nun kapsamı nedir?

Suriye Destek Bursu kapsamında sadece 2016 yılı eğitim dönemi boyunca (Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ekim, Kasım, Aralık) aylık 600 TL Burs ve 600 TL Barınma Desteği verilecektir.

Suriye Destek Bursu kapsamında aylık burs ve barınma desteği dışında ( TÖMER, sağlık sigortası, ulaşım yardımı, vb.) ek bir destek bulunmakta mıdır?

Hayır. Suriye Destek Bursu yalnızca aylık burs ve barınma desteğini kapsamaktadır.

Suriye Destek Bursu’nu kazanan öğrenciler eğitimleri süresince bu burstan faydalanabilecekler mi?

Hayır. Suriye Destek Bursu yalnızca 2016 yılında verilecektir.

Suriye Destek Bursu’nu kazanan öğrencilerin yükümlülükleri nelerdir?

Bursluluk burslandırılması uygun görülen öğrencilerin bursluluk taahhütnamesini imzalamasıyla başlatılır. Bursiyerlerin not ortalamaları ve devam durumları Mart ve Ekim aylarında sisteme yükleyecekleri transkript ve öğrenci belgeleri ile takip edilecek, öğrencilerin başarı ve devam durumlarına göre bursun devam etmesine ya da kesilmesine karar verilecektir.

Kod:
http://ytb.gov.tr/haber_detay.php?detay=4905
 

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
oo ne güzel valla keşke bizde suriyeli olsaydık.
 

Denizcn

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2019
Mesajlar
43
Tepkiler
2
Yaş
31
Meslek
Çevre Mühendisi
Üniv
İstanbul Üniversitesi
vay be iyi para bizim öğrencilere de verseler keşke.
 
Yukarı Alt