Tekstil Mühendisliği Hakkında Genel Bilgiler

Sizce, Türkiye'de tekstil gelişmiş seviyede midir?

  • Evet

    Oylar: 5 45,5%
  • Hayır

    Oylar: 5 45,5%
  • Bilmiyorum

    Oylar: 1 9,1%

  • Seçmen sayısı
    11

Tuğçe Töngüç

Yetkili Kişi
MB Üyesi
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
16
Tepkiler
18
Yaş
35
2015 yılı Tekstil Mühendisliği tercih edecek olanlar için geçtiğimiz yılın taban ve tavan puanları 197,42 - 422,35 arasında üniversitesine göre değişmektedir. 2016 yılından itibaren ise yeni üniversiteye giriş sistemi uygulanacağından, Tekstil Mühendisliğine giriş ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Bölüme giriş yapmış öğrenciler, üniversitesine göre zorunlu veya isteğe bağlı 1 yıl İngilizce hazırlık okumaktadırlar. Ardından bölüme başladıkları ilk yıl pek çok mühendislikte olduğu gibi matematik, fizik, kimya gibi dersler görmektedir. Ayrıca bir kaç meslek dersleri de görmektedir. Bundan sonraki 3 yıl mühendislik ile ilgili örn: Dinamik, Termodinamik gibi dersler ve bölüm ile ilgili dersler görülmektedir. Her üniversitede aynı mı bilmiyorum ama Pamukkale Üniversitesinde 2. ve 3. sınıfta staj yapılmaktadır.
Türkiye tekstil ticaretinin gayet iyi yapıldığı bir ülke olduğundan iş bulma olanağı da oldukça iyidir.

Tekstil mühendisliğinden mezun olanlar, birçok alanda kullanılan tekstil maddelerinin, kullanılacağı alana göre ham maddesini seçen, ham maddeye uygulanacak özellikleri belirleyen ve bu özellikleri tekstil maddesine kazandırırken uygulayacağı yöntemleri kararlaştıran ve kararın sonucunda ürünün üretimini başlatan teknik eleman olarak tekstil fabrikalarında görev alırlar. Ayrıca fabrika veya üniversitelerde AR-GE olarak da çalışabilirler. Son olarak eklemek istediğim ise Tekstil materyalleri veya makineleri satışı gibi şirketlerde çalışabilir veya bununla ilgili kendi şirketlerini kurabilirler.

Tekstil mühendisliği hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
 
Son düzenleme:

benlimehmetali

Textile Engineer
MB Üyesi
Kayıt
15 Mart 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
2
Yaş
37
Meslek
Tekstil Mühendisi
Güzel bir değerlendirme olmuş fakat sektör mühendislerin elinde olmadığı için yön vermek veya yönlenmek gerçekten zor. Yeni mezunların bu bölümü seçerken üniversiteye yani marka kimliğine dikkat etmelerinde büyük fayda var.
 
Yukarı Alt