Toplu taşıma aracı olarak kullanılan şehir içi tranvayları gneş enrjisi ile çalstrmak

Byrm38

MB Üyesi
Kayıt
10 Mayıs 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
29
Üniv
erciyes üniversitesi
Şehir içinde toplu taşıma aracı olarak kullanılan tranvaylara güneş enerjisi sistemini kursak.güneşten aldığı enrjiyi elektriğe çevirerek elktrikten tasarruf edilse.Ama güneşin olmadığı zamanlarda yine şebeke destekli çalışsa güzel olmazmı arkadaşlar...
 

Matrix

MB Üyesi
Kayıt
26 Kasım 2016
Mesajlar
27
Tepkiler
13
Yaş
49
Selamlar,,

Öncelikle merak ediyorum.
Güneş panellerinin yüzeyinde oluşan ısının miktarı iklim değişikliği üzerinde ki etkisi nedir ?
Bu konuda pek bir makale bulamadım da. Üstelik dünya küresel ısınma artışını 1-2 derece düşürmek veya kontrol altında tutmak için tartışıyorken göz ardı mı ediliyor.
Örneğin güneş odaklamalı sistemlerde oluşan ısıya bakıldığında normal bir güneş santrali adeta altı açık bırakılan ocak görevi üstlenir..
Bu durum güneş enerjisinin kullanıldığı orta kuşak üzerinde zaten sıcak olan atmosferin dahada ısınmasına neden olmaz mı ?
ilk okulda öğrendiğimiz Isınan hava yükselir mantığı ile de rüzgar akımları yaratmaz mı ? Bu farklı koşulları tetiklemez mi ?
Bu Kuzey ülkelerinin iklimlerini yumuşatma çalışmalarının bir parçası olabilir mi ? Atmosferin ısınması bir tek kuzey ülkelerin işine gelebilir.

Ayrıca
Enerji üretiminin bir bakanlık ile uluslar arası temsil edilen bir yapı olduğu ele alındığında , Sektörel ağın beslediği kişiler ile iş kolları kolay ucuz basit çözümü red eder. Kısaca deseniz ki nefes alıp vermek kadar kolay elektrik üretiyorum. yakıt yok , atık yok bağımlılık yok ... yok. dinlenmez kaile alınmazsınız. Çünki çöken sektör ve ağı finanse edecek bir sistem yok. Robot ve teknolojik gelişmelerde çalışana iş imkanı yaratmak küresel olarak zaten sorun yaratıyor. İşin daha da ilginç yanı Robotik ve teknolojik gelişmelerde ticari değer taşımıyor gerekçesi ile red edilen bir çalışma duymadım. Ancak elektrikte 8 üretim modeli dışında üretim modeline bunu söyleyebiliyorlar. ( kendiniz için kullanabilirsiniz. Satmak isterseniz de piyasa rekabet kurulunca veya stratejik ürün kapsamında engellenebilirsiniz. )
Yani elektrik üretmek istiyorsanız iş kolu ve istihdam yaratacak içerikte olmalı deniyor.

Konuya gelirsem :)
Panel fiyatı , üretim miktarı , güneş alma süresi , gereksinim miktarı ..... gibi verimlilik açısından pekte yaygın olmayan bir taşıma aracı için bu maliyete girilmesinin bir anlamı yok. Yine de ufacıcık da olsa katkı sağlayan , geliştiren , yenilikçi adımlarla yapılan her şeyi desteklerim.
 
Yukarı Alt