Türkiye’de Uçak Mühendisi Olmanın Yolları

Bybilgili

MB Üyesi
Kayıt
15 Nisan 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
36
Üniv
erciyes uni
Havacılığın bizim kadar önemli olduğu dünya üzerinde havacılıkla ilgili olan mesleklere karşı insanların da büyük bir merakı ortaya çıkmıştır. Aslında havacılık sevgisi insanlara daha çocukken gelen bir istek sonrasında ortaya çıkmıştır. Yani bu doğuştan gelen bir sevgidir. Özellikle başta ülkemiz gibi bazı yerlerde de havacılığa yönelen insanların çoğu havacılıkla ilgili herhangi bir fikri önceden bilmemektedir. Sadece ekonomik olarak refah bir hayata kavuşma önemini benimseyen insanlar aslında havacılığın gelişimine de fazla katkıda bulunmazlar. Başta ABD olmak üzere havacılık alanında aktif bir çalışma hayatına sahip olmanın ilk kurallarından birisi de havacılığı sevmekten geçer.
Bu adaylar da öncelikle ilk bakılan şeylerden biri ise havacılığı sevip sevmemelerinden geçer. Bu anlamda Amerika, dünya havacılığında ilk sırayı almaktadır. Havacılık aşkı olmayan insanların bu sektörde yer almama prensibi ise işte bu yoldan geçer. Ülkemiz her ne kadar havacılık alanında hızlı bir gelişme içerisinde olsa da havacılık alanında çalışan insanların bu meslek aşkı içinde olmamaları ilerlemesini engelleyen en büyük hususlardan biri olarak ortaya çıkar. Özellikle de sivil havacılık alanında pilot ya da mühendis olarak çalışanlar havacılıkla ilgilenirler.
Bu yüzden birçok ülkeye göre teknik açıdan havacılıkta Türkiye olarak biraz daha geri kalmış durumda olabiliriz. Özellikle pilotaj eğitimine dahil edilenlerin birer havacılık hastası olması bazı şartları da beraberinde getirir. Bu Amerika ve Avrupa gibi coğrafyalarda bakılan ilk kriterler arasında yer almaktadır.
 

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
225
Tepkiler
44
Yaş
33
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
TUSAŞ, TEI, HAVELSAN, ROKETSAN buralarda ciddi maaş alınabilir
 
Yukarı Alt