Türksat 4B Uzaya Fırlatıldı

Taner Hayret

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesajlar
44
Tepkiler
48
Yaş
34
Türkiye'nin 50 derecede görev yapacak ilk uydusu olan Türksat 4B, fırlatmanın ardından 50 derece Doğu yörüngesinde teslim alınacak. Yörüngeye yerleştirme ve yörünge testlerinin tamamlanmasının ardından Aralık ayında işletmeye alınacak olan Türksat 4B uydusu, Ka-Bant üzerinden internet erişimi için kullanılacak.

Yeni uydunun kapsama alanı, Avrupa, Asya, Afrika, Ortadoğu ile Türk Cumhuriyetleri olacak. Uydunun uzaya gönderilmesiyle birlikte hem Türkiye'nin TV yayın kapasitesi artacak, hem de uydu üzerinden internet kullanımı yaygınlaşacak.
turksat_1510.jpg turksat_4779.jpg turksat_7738.jpg
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Türksat 4B uydusunda yer alan Ka-Bant ile daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet erişimi ve toplam 3 Gbps veri haberleşme kapasitesi artışı sağlanacak" dedi.

Bakan Bilgin, uydunun Ka frekans bandında sağlayacağı 792 MHz ilave kapasitenin televizyon kanallarının canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Türksat 3A, Türksat 4A haberleşme uyduları üzerinde veri haberleşmesi ve canlı yayın geçişleri için ayrılan kapasite Türksat 4B uydusuna aktarılarak, 42 derece Doğu yörüngesinde televizyon yayıncılığı için kapasite artışı sağlanacak ve daha fazla TV kanalına hizmet verilebilecek.
 
Yukarı Alt