Uygun DC Motor Seçimi

Barış Bingül

MB Üyesi
Kayıt
12 Temmuz 2020
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
23
Meslek
Öğrenci
Üniv
İstanbul Teknik Üniversitesi
Herkese merhaba!.
Ben İTÜ Makina mühendisliği lisans öğrencisiyim. Arkadaşlarımla birlikte bir proje üzerine çalışmaktayız ancak gerekli motor seçimi yaparken zorlanmaktayız. Projemizin çözüme ulaşabilmesi ve genel olarak bir rehber oluşması için bir sorum var.
Max. ağırlığı 20kg olan 180mm çaplı paletli bir araç geliştirmekteyiz. Aracımız engebeli toprak arazide çalışacak. Uygun redüktörlü dc motor seçimi yaparken gerekli tork, rpm, güç gibi durumları nasıl hesaplamalı neleri göz önünde bulundurmalıyız?.
Teşekkürler.
Barış
 

Kaan Eren Başar

MB Üyesi
Kayıt
11 Nisan 2020
Mesajlar
16
Tepkiler
15
Yaş
25
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrenici 3 / 4
Üniv
Selçuk Üniversitesi
Barış Merhaba
Projeniz hakkında tam detaylı bilgiyi kendin biliyorsundur ben sana yaklaşım yöntemiyle motoru nasıl seçmen gerektiğini ve katalogları aşşağıda bırakacağım öncelikle
REDÜKTÖRLÜ MOTOR VEYA SADECE REDÜKTÖR İHTİYACINIZI İÇİN ÖNCE İHTİYACINIZI BELİRLEYİN. DEVİRMİ TORKMU HER İKİSİ Mİ? BU TALEPLERİNİZİ YERİNİ GETİRECEK EN YAKIN DEĞERLERİ İLGİLİ FİRMANIN KATALOĞUNU İNCELEYİN. EĞER ÇOK HASSAS BİR DEVİR GEREKİYOR İSE O ZAMAN SÜRÜCÜ KULLANIN. DİKKAT SÜRÜCÜLER İLE FREKANS DEĞİŞTİREREK İSTENİLEN DEVRİ ELDE EDEBİLİRSİNİZ. ANCAK SÜRÜCÜ İLE DEVİR BELİRLİ ORANDA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. EĞER KATALOG DEĞERİNDEN FAZLA VEYA AZ FREKANS DEĞİŞTİREREK DEVİR DÜŞÜRÜR İSENİZ MOMENT DEĞERİNİ DÜŞÜRÜRSÜNÜZ. BU NEDENLE SÜRÜCÜ MOMENT EĞRİSİNİ KONTROL EDİN.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
yada 220v
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
bazen kendilerinden beklenen gücü veremeyebilirler. Bu elektrik motorlarına redüktör bağlanarak
torkları arttırılabilir. Böylece redüktör yardımı ile yüksek torklu motorlar elde etmiş oluruz. Barış Kardeşim Md= 9550*P/n değerinden aracınız için uygun değerdeki güç değerini yaklaşım yaparak en kısa yoldan bulabilirsin öncü firmaların Yılmaz Redüktör,Gamak Motor , ELK Motor kataloglalarını internetten bulabilirsin şunu da yapabilirsin kendi projemde kullandığım firmalara proje öğrencisi olduğunu ve çalışma koşullarını belirtirsen teknik destek alarak sana en uygun motor seçiminde yardımcı olurlar inşallah bir şeyler anlatabilmiş ihtiyacına yarar bilgiler vardır.Kataloglar buraya yüklenemiyor dosya formatı çok büyük mail adresim = [email protected] istersen sana atabilirim
Teşekkürler çalışman da başarılar...
 
Yukarı Alt