Uzaya Ülke Kuruluyor

Kayıt
9 Temmuz 2016
Mesajlar
48
Tepkiler
53
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Uzayda Dünya'nın yörüngesinde konumlandırılacak Asgardia isimli bir ülke kurulacak.Uzayda kurulacak bu ülke için vatandaşlık başvuruları ise başladı.

asgardia1.jpg

Paris'te düzenlenen bir etkinlikte projenin detaylarına yer verildi.Resmi internet sitesine göre “Yeryüzündeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamiyle bağımsız, özgür bir ortam” teklifi sunacak.

asgardia.jpg

Planların bu anlamda kendilerini epey zorlayacağını kabul eden araştırmacı Ram Jakhu, yine de optimistik bir tavır sergileyerek, "Daha önce uzayda bir ülke kurmaya çalışan olmadı. Yani bu ilk olacak. Küçük bir yapı olarak başlayıp zamanla orada yaşayan, çalışan bir topluluk olmaya, bir millet olmaya başlayacağız." ifadelerini kullanıyor.


asgardiaa.jpg


Asgardia'nın vatandaşlık başvuruları ise başladı.!00 000 bin kişilik bir ülke kurulması hedefleniyor.The Guardian’a konuşan proje lideri Dr.Igor Ashurbeyli, Asgard’lı olmak isteyen kişilerin yüzeydeki ülkelerine ait vatandaşlıklarından vazgeçmek zorunda olmayacaklarını belirtiyor.
 

denizgezmiş

MB Üyesi
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesajlar
68
Tepkiler
7
Yaş
33
Meslek
Yazılım Mühendisi
En çok başvuran ülkelerden 1.'yi Türkiye oluşturuyor :D
Ülkece uzaya gitmek istiyoruz artık :D
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Elsyium filmi ile bu mesajı verdiler , yıllardır bunun üzerinde çalışıyorlar bu konuya su gibi para akıtıyorlar oldukça da yol aldılar. 2025 te bu işi başlatmak en büyük hedefleri.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Türkiye den en çok başvuru olmasına sevineyim mi şaşırayim mi bilemedim
 
Yukarı Alt