Yapay Zekadan Korkmaya Gerek Yok, Çünkü...

Yapay zeka ile savaşan bir cyborg olma fikri sizde nasıl bir his uyandırıyor?

  • Muhteşem!!!

  • Korkutucu :(

  • Kararsız kaldım bak şimdi

  • Yahu ne yapayı ne zekası o zamanları göremeyiz biz :D


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Yapay Zekadan Korkmaya Gerek Yok, Çünkü Hepimiz Yapay Zeka Olacağız!

yapay zeka.jpg


Dünyanın ve insanlığın geleceğini değiştirmeyi kafaya koyan dahi girişimci Elon Musk yapılan bir röportajda yapay zeka ile ilgili son görüşlerini açıkladı.

1 Eylül tarihinde SpaceX'in uzaya göndermek istediği mekiğin kaza sonucu patlamasının ardından şirketin kurucusu Elon Musk nispeten sessiz bir dönem geçirmişti. Ancak bu hafta yayınlanan bir röportaj bize onun favori konularından biri olan yapay zeka üzerine düşüncelerini daha fazla öğrenme şansı veriyor.

Önceki yıllarda yapay zekanın olası tehlikeleri üzerinde açık sözlülükle duran Musk, bazıları bilim kurgu filmlerinde yer alan distopik* senaryoların geçerli olmayacağını düşünüyor.


yapay zeka.gif

Musk'ın yine de üzerinde durduğu bir tehlike var: "Teknolojik tekillik" (singularity). Teknolojik tekillik, gelecekte yapay zekanın insan zekasının ötesine geçerek, medeniyeti ve insan doğasını radikal bir biçimde değiştireceğine inanılan hipotezsel nokta olarak tanımlanıyor.
Ancak bu konuda kendisi farklı bir senaryo öne sürüyor.
"Şeytani bir yapay zekâdan korkmamıza gerek yok..."

artificial intelligence.gif
Musk'ın aklındaki senaryo ise şöyle:
"Eğer beyin kortekslerimiz ile dijital uzantılarımız arasında etkili bir sinirsel bağlantı gerçekleştirebilirsek, o zaman insan ile yapay zekânın birlikte var olduğu bir hâle geleceğiz. Ve bunu yaygınlaştırabilirsek, isteyen herkes buna sahip olabilecek. Böylece sorunu çözmüş olacağız. Yapay zekâlı şeytanî bir diktatörden endişelenmemize gerek olmayacak. Çünkü hepimiz yapay zekâlı olacağız. Bu benim düşünebildiğim en iyi sonuç."

Kısacası Elon Musk, yapay zekâdan korunmanın en iyi yolunun yapay zekâya dönüşmek olduğunu söylüyor. Bu duruma göre hepimiz cyborg olacağız!

Musk, bu arada insan ve yapay zekâyı birleştirip hibrid varlıklar (ya da cyborglar) hâline getirmek için bahsettiği sinirsel bağları geliştirecek start-upların kurulması gerektiğini düşünüyor.

cyborg.gif

Musk "Eğer 22 yaşında bir girişimci olsaydım tamamen genetik ve yapay zekâ alanına yoğunlaşırdım. Özellikle de beyinlerimiz ile bilgisayarları birbirine bağlama düşüncesi üzerine...", diyor.

"Pratik olarak süper-insanlar olacağız..."

süper insan.gif

"Ben yüksek bant genişliğine sahip bir beyin arayüzü üzerine düşünüyorum. Fakat biz şu anda son derece sınırlı bir bant genişliğine sahibiz. Eğer biz korteksimizde böyle bir arayüze sahip olabilirsek, pratik olarak süper-insanlar olacağız. Bilgisayarların, akıllı telefonların, uygulamaların yapabildiklerini yapabileceğiz. Bu, gelecekte bu sınırlılık sorununu çözmeye yardımcı olacağı gibi, çok da önemli olacak."

"Ben aslında çok korkuyorum..."

cyborg göz.gif

Verdiği röportajda Musk, yapay zekânın yanı sıra uzay yolculukları üzerine çalışan şirketi SpaceX üzerine görüşlerini de paylaşıyor. SpaceX'in bu başarısızlığından duyduğu korkuyu da gizlemiyor.

Kendisi bir girişimci ve yenilikçi olarak cesareti ve sorunlar karşısında mücadeleciliği ile bilinse de Musk, "Ben aslında çok güçlü bir korku hissine kapıldığımı düşünüyorum",diyor.

Ayrıca gelecekte teknoloji ve bilimi etkileyecek yeni dâhilerin çoğunlukla akademiden geleceği görüşüne ise katılmadığını belirtiyor Musk:
"Doktora sahibi olmak çoğunlukla yararlı değil, evet biraz yararlı ama çoğunlukla değil."

Yapay zeka ile savaşan bir cyborg olma fikri sizde nasıl bir his uyandırıyor peki?

Distopik= Ütopik ile ters anlamda yani "kötü bir yer" manası çıkarılan yunan temelli bir kelimedir.



Kaynak:

onedio.com/haber/elon-musk-diyor-ki-yapay-zekadan-korkmaya-gerek-yok-cunku-hepimiz-yapay-zeka-olacagiz--731291

mashable.com/2016/09/17/elon-musk-ai-brain-interface/#BYA341zBwOq2

tr.wikipedia.org/wiki/Distopya

 

ALİ YÜMNİ

MB Üyesi
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
67
Üniv
Gazi ÜN.
Tabi görürmüyüz bilemem ama yazıyı hazırlayan aşırı iddialı o da göremeyebilir.ANcak bu işin peşindekilerin kana susamış vampirler olduğu kesin vee bunu başarmak için lazım olan parayı az gelişmiş ülkerin sırtından çıkaracaklar. kahrolsun ABD. KAHROLSUN SİYONİZM VE ONUN UŞAKLARI.
 
Yukarı Alt