Yapı Kimyasalı

Eray GÜR

MB Üyesi
Kayıt
3 Mayıs 2021
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
27
Meslek
Metalurji ve Malzeme Müh.
Üniv
Dumlupınar Üniversitesi
Yapı kimyasalında kullanılan metil selülöze herhangi bir alternatif var mıdır veyahut metil selülözü destekleyici (metil selülöz kullanımını azaltmaya yönelik) neler kullanılabilir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi?
 

Emreayb

MB Üyesi
Kayıt
3 Mayıs 2021
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
32
Meslek
Kimya mühendisi
Üniv
Selçuk üniversitesi
Bu benim de merak ettiğim bir konu. Metil seluloz yapı kimyasalları sektörünün en önemli bileşenidir. Kütlece bakıldığında toplam reçete ağırlığının binde 2 ila 2.5 kadarı iken, maliyetin yüzde 25 ini teşkil ediyor.
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Yapı kimyasalları alanı ile ilgili bilgim yok fakat hızlıca bir inceledim ve en azından ortaya bir fikir atabilirim diye düşündüm. Metil selüloz, yapı kimyasallarında harç için kullanılan ve harcın su tutma ve dayanıklılığı gibi özelliklerini arttıran veya sağlayan bir kimyasalmış. Alternatif olarak bor katkılı çalışmaları değerlendirebilirsiniz. Ek olarak heavy calcium (ağır kalsiyum) denenebilirmiş.
Eğer hardcore ARGE yaparım diyorsanız, özellikle mutfaktaki HPMC oranını düşürmek için Portakal lifleri kullanıyorlarmış. Yani mutfakta kullanılan yöntemi yapı kimyasallarına entegre ederseniz NATURE da makale bile yayınlarsınız.
Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt