Yardımınız Lazım Abiler ABLALAR :)

SepBr

MB Üyesi
Kayıt
1 Ekim 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Üniv
Gebze Teknik Üniversitesi
Öncelikle herkese merhaba , Gebze Teknik Üniversite Bil Müh hazırlık öğrencisiyim.Bilgisayarlar hakkında hiç bir bilgim yok önceden yazılım veya kodlama herhangi bir şey yapmadım.Sıfırdan bir mühendisim.Bu sene kendimi ingilizceye veriyorum yalnız boş vakitlerim de oluyor ve bilgisayar alanında geliştirmek istiyorum kendimi.Tekrar söylüyorum sıfır müh :).Neler yapabilirim, bu alanda uzmanlaşmış abilerim ablalarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.İlerde Uydu sistemleri ve yazılımıyla ilgili şirket açma planım var.Hedeflerim büyük basamak olursanız bana çok sevirim.Tekrardan teşekkürler.
 

umitkcaa

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
25
Tepkiler
7
Yaş
22
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Bende hazirlik ogrencisiyim bilgisayari aktif bi sekilde kucuklugumden beri kullanirim. Eger bilgisayar hakkinda hic bir fikrin yoksa sana tavsiyem dusuk butceli bir bilgisayar alip kurcalamandir icini disini , uygulamalari vs .
 

msalih.msa18

MB Üyesi
Kayıt
10 Aralık 2015
Mesajlar
32
Tepkiler
5
Meslek
gömülü yazılım
Üniv
odtü
TEKNOLOJİ SAYFALARINI TAKİP EDEREK GENEL BİLGİLERİ EDİNEBİLİRSİN. AYRICA VAKİT BULDUKÇA ABONE OLDUĞUNU BİR YOUTUBE SAYFASINDAN C PROGRAMLAMA DİLİNİ YAVAŞ YAVAŞ ÖĞRENMEYE BAŞLA. YARARINI GÖRECEKSİN.
 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bölümleriniz hayırlı olsun, umarım alışmışsınızdır diyerek başlayım ve ufak bir kaç tavsiyeyle devam edeyim.
Öncelikle okulda yazılım öğreneceğiniz için bence dönem içerisinde kendinizi hafifletmek için c#, c, java gibi programlama dillerine bakabilirsiniz ve algoritmanızı geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra linux öğrenmek öyle yada böyle bir yerde bir gün işinize yarayacağı için ilk olarak sanal makinaya linux kurarak onu kurcalayabilirsiniz. Bunların yanı sıra diğer arkadaşlarında dediği gibi güncel teknoloji sayfalarını takip edebilir, okuldaki kulüplerde rol alabilirsiniz. Okulunuzda Mühendis Beyinler Kulübü var ise bu kulüpte görev alabilir, yoksa kurulması için başvuruda bulunabilirsiniz. Bunların yanı sıra herhangi bir yazılım firmasında part time gönüllü olarak çalışıp sektörden bir şeyler öğrenebilirsiniz. Öyle yada böyle emin olun yapacak o kadar fazla şey var ki bir yerden sonra vaktiniz yetmemeye başlıyor.

Umarım faydalı olmuştur, haricinde yardım isterseniz seve seve yardımcı olabilirim.
 
Yukarı Alt