Yazılım ve Bilgisayar Mühendisleri Buraya

JaxTeller61

MB Üyesi
Kayıt
2 Ekim 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Üniv
İstanbul Kültür Üniversitesi
Arkadaşlar sizinle 3-4 adet kaynak paylaşacağım. Bu kaynakların amacı bilgisayar ve yazılım ile ilgili ücretsiz veya ücretli kurslar alıp kendinizi geliştirmenize yardımcı olmaktır. Ayrıca Durumunuz iyiyse büyük üniversitelerin programlarına girip o üniversitelerin sertifikalarını alabilirsiniz.(bknz. Mıt,Harvard,Stanford,Duke,Michigan).

1-
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


İlk sitemiz edx genel olarak bir çok üniversitenin kursları bulunur. Tüm eğitimlere ücretsiz katılabilirsiniz. Eğitimi bitirdikten sonra üniversitelerin veya kurumların sertifikalarını almak isterseniz 50$-100$ arası bir ücret ödemeniz gerekir. (bknz. Microsoftun da online eğitimlerini bulabilirsiniz.)

3-www.coursera.org

Coursera edx ile aynı sistemde işliyor yanlız bazı derslere parasız giremiyorsunuz ve bazı derslere ise giriş yapıp kaynakları kullanabiliyorsunuz lakin değerlendirme yani sınavlara giriş yapamıyorsunuz.

4-www.udemy.com

İlk iki siteye göre daha geniş bir içeriğe sahip lakin dersler kişiler tarafından veriliyor o yüzden bir dersi almadan önce mutlaka yorumlarını okuyunuz.Sertifika programları bulunuyor ama kişilerin vermiş olduğu sertifikaların, üniversitelerin vermiş olduğu kadar değerli olacağını düşünmüyorum.

Not: Edx ve Coursera'dan sertifika almak isterseniz kurs içindeki sınavları geçmeniz gerekmektedir. Bu sınavlar bazen test bazen kod yazma gibi farklı şekillerde olabiliyor.

Önemli Not: Courseranın durumu olmayan öğrencilerin Sertifika alabilimeleri için Financial Aid programı bulunuyor kursların alt kısımlarında görüp başvuru yapabilirsiniz.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Merhaba, paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bende eklemek isterim kaynakları ve eğitimleri iyi olan bir dernek.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 

OGB

MB Üyesi
Kayıt
4 Ekim 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
30
Üniv
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Teşekkürler
 

zty

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2020
Mesajlar
15
Tepkiler
4
Yaş
25
Meslek
bilgisayar mühendisi
Üniv
Hasan kalyoncu
Ben bu yıl inşallah bilgisayar mühendisliğinden mezun oluyorum. Şu an stajdayım. Bulunduğum bölgenin ve Türkiye'nin hatrı sayılır holdinglerinden birindeyim ve bilgisayar mühendisliği öğrencilerine ve genel olarak mühendislik öğrencilerine yardımcı olmak için günlük şekilde her gün içerik girdiğim bir bloğum var. Senin de incelemen yararlı olacaktır. Ayrıca bilgisayar mühendisliği ile ilgili aktif olarak içerik yazıyorum. Belki göz atmak istersin :)

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 
Yukarı Alt