Yedek Sistem Çıkmazı

gunesmadrali

MB Üyesi
Kayıt
5 Aralık 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
Akdeniz Üniversitesi
Merhabalar
Sistemde olması gereken işlem şudur: Eğer Arduino çalışmazsa (Pili bitmiş olabilir veya enerji verememiş olabilir.) PIC'den gelen sinyalle SSR anahtarlama işlemi devam edecektir. Aynı şekilde PIC çalışmazsa Arduino işleme devam edecektir. Büyük olasılıkla ikisi aynı anda çalışacaktır (Çalışacağını düşünüyorum spesifik bir durum olmazsa) ki zaten asıl sıkıntı da burada kendini gösterir.Gelen 2 sinyali OR kapısı nasıl yönetecektir. 5V ' da çalışan SG90 servo motoru için 12V-5V gerilim regülatörü kullanılacaktır(Resimde eklenmemiş). Fakat burada bazı sıkıntılar vardır.
1- OR gate bildiğimiz gibi iki girişinden birinden gelen veri 1 olursa 1 çıktısını verir. Fakat bu Arduino ve PIC için de aynı şekilde olabilir mi?
2-En büyük sıkıntı olan servo motor SSR ' da başarıyla görevini yerine getirebilir mi ? (bkz. Servo Motor (90 derece,180 derece- Analog veriler)).Tabi servo motoru sadece 180 derece dönecek şekilde ayarlayıp SSR a bağlayarak tetik verebilir miyim? Çünkü biliyoruz ki SSR sadece tetik verir.(5V ile 12V anahtarlama) Örneğin itki selenoidi , lamba vs gibi elemanlar bağlanır fakat Servo Motor bağlanabilir mi ? (DC motor tercih edilmemesinin sebebi büyüklüğüdür. Eğer ki SG 90 ebatlarında DC motor varsa belirtirseniz memnuniyet duyarım)
Aşağıda hızlı bir şekilde tasarlanmış devre ve yan tarafta 74LS32 OR kapısı modülünün datasheeti gösterilmiştir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. (NOT:Sistem garantiye alınması için böyle bir devre kurulmuştur. Birbirinin yedeği olan sistemler...)
sadfSDFH.PNG
indir.png
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt