Elif Yılmaz
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
Bana bu bölüm hakkında yardımcı olur musunuz ? iş olanakları vs.
Mezun olduğum bölümdür kendisi. Öncelikle bir devlet üniversitesi tercih edebilirsin. Daha isabetli olacaktır. Bölüm hakkında konuşmak gerekirse, amaç; yazılımdan, yazılımların yaptığı işlerden(nasıl çalıştığından) ve yazılımın nasıl yapıldığından anlayan yönetici yetiştirmektir. Tamam da yönetici nedir? Bu bölüm çok yönlü olduğundan istersen IT alanında çalışabilir, istersen müşteri ilişkileri ya da insan kaynaklarında hatta muhasebe departmanında çalışabilirsin. Ve tüm bu bölümlerde en üst seviyeye kadar yolun açıktır. Bölüm başkanımızın bize söylediği, sizler bilişim direktörü olacaksınız.(en üst seviye olarak) Bilişim direktörü ne yapar? Bir şirketim tüm bilişim teknolojisine karar verir ve yönetir. Daha doğrusu yönlendirir. İş olanağına gelirsek, bu bölümden mezun olup Microsoft'ta da çalışabilirsin, IBM'de ya da yurtdışında yazılım da geliştirebilirsin. Ya da Fethiye'de 5 yıldızlı bir otelin İK departmanında çalışabilirsin.(Örneklerin hepsi arkadaş çevremdir). İşin özeti; bu bölüm donanımlı, yetkin bir şekilde seni sınırı olmayan bir seçim yapmaya gönderir. Hangi alan hoşuna gidiyorsa kendini yönlendirmen gerekecek. Tek önemli konu, sadece bölümü okumaman, bununla beraber stajlar, yaz eğitimleri, kurslar, etkinlikler, organizasyonlar vb. ile kendini geliştirmen. Önün açık olacaktır. Bu saatte aklıma bir şey gelmedi fazlaca. Sorarsan daha detaylı açıklayabilirim.Bana bu bölüm hakkında yardımcı olur musunuz ? iş olanakları vs.