Yönetim bilimi ve bilişim sistemleri

Fatih G

MB Üyesi
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesajlar
4
Tepkiler
3
Yaş
32
Bana bu bölüm hakkında yardımcı olur musunuz ? iş olanakları vs.
Mezun olduğum bölümdür kendisi. Öncelikle bir devlet üniversitesi tercih edebilirsin. Daha isabetli olacaktır. Bölüm hakkında konuşmak gerekirse, amaç; yazılımdan, yazılımların yaptığı işlerden(nasıl çalıştığından) ve yazılımın nasıl yapıldığından anlayan yönetici yetiştirmektir. Tamam da yönetici nedir? Bu bölüm çok yönlü olduğundan istersen IT alanında çalışabilir, istersen müşteri ilişkileri ya da insan kaynaklarında hatta muhasebe departmanında çalışabilirsin. Ve tüm bu bölümlerde en üst seviyeye kadar yolun açıktır. Bölüm başkanımızın bize söylediği, sizler bilişim direktörü olacaksınız.(en üst seviye olarak) Bilişim direktörü ne yapar? Bir şirketim tüm bilişim teknolojisine karar verir ve yönetir. Daha doğrusu yönlendirir. İş olanağına gelirsek, bu bölümden mezun olup Microsoft'ta da çalışabilirsin, IBM'de ya da yurtdışında yazılım da geliştirebilirsin. Ya da Fethiye'de 5 yıldızlı bir otelin İK departmanında çalışabilirsin.(Örneklerin hepsi arkadaş çevremdir). İşin özeti; bu bölüm donanımlı, yetkin bir şekilde seni sınırı olmayan bir seçim yapmaya gönderir. Hangi alan hoşuna gidiyorsa kendini yönlendirmen gerekecek. Tek önemli konu, sadece bölümü okumaman, bununla beraber stajlar, yaz eğitimleri, kurslar, etkinlikler, organizasyonlar vb. ile kendini geliştirmen. Önün açık olacaktır. Bu saatte aklıma bir şey gelmedi fazlaca. Sorarsan daha detaylı açıklayabilirim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
E

Elif Yılmaz

MB Üyesi
Kayıt
24 Haziran 2015
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
26
Yönetim bilişim sistemleri bölümü ile yönetim bilimi ve bilişim sistemleri diye adlandiriliyor ikisi aynı mı yoksa farkları varmı ikinci yazdıgım sekilde sadece bir üniversitede bölüm var ilk yazdığım sekilde birçok üniversitede bölüm var?
 

Fatih G

MB Üyesi
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesajlar
4
Tepkiler
3
Yaş
32
O konuya şöyle bir açıklık getireyim; Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, bazı üniversitelerde işletme Mühendisliği bölümü olarak okutuluyor. İçi aynı dışı farklı oluyor. Tabi ufak tefek ders farklılıkları söz konusu. Bir başka örnek de yine YBS ile Endüstri Mühendisliği bölümü için geçerli. İki bölüm çok benziyor. Sadece birinde mühendislik dersleri de işin içine dahil oluyor. İşletme alanından dersler kalkıyor. Muhtemelen sorunun cevabı şu; HİÇBİR FARK YOK.

Özet olarak; bölümü aklına koymuşsun. Güzel bölüm, tavsiye ediyorum. Lakin üniversiteni iyi seç. Kaç prof var? Akademik çalışmaları nasıl üni hocalarının? İsimleri duyulmuş hocalar var mı? Üni sana ne gibi sosyal imkanlar sunuyor? Lab imkanları nedir? Ulaşım, Burs vb. konuları zaten düşünüyorsundur hiç o konuya girmiyorum.

Soracağın diğer sorulara da yanıt vermeye çalışırım. Aklına geldikçe yaz. Ayrıca Yazılım Mühendisliği de bitirdim. O konuda da yardımcı olabilirim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
E

Elif Yılmaz

MB Üyesi
Kayıt
24 Haziran 2015
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
26
Ben dokuz eylül üniversitesindeki yönetim bilimleri ve bilişim sistemlerine bakmiştim fakat o bölüm orada yeni açılmiş. Yeni açılmiş olmasi benim için avantaj mı yoksa dezavantajmi ? Birde siz bu bölümü hangi üniversitede okudunuz?
 

Fatih G

MB Üyesi
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesajlar
4
Tepkiler
3
Yaş
32
Hem avantaj hem dezavantaj olabilir. Avantaj olur, ilk öğrencileri siz olursunuz ve her türlü donanım elinizin altında olabilir ve hocalar size daha özel muamele göstereceklerdir. Dezavantaj olur, tecrübesizlik, tam oturmamış bir düzen sizi bölümden biraz uzaklaştırabilir. Lakin bunlar hep teori. Sizin karakteriniz, tahammül sınırlarınız dezavantajları avantajlara çevirebilir. Dokuz Eylül'ü araştırmak lazım. Daha önce anlattığım tüm imkanlarıyla berber.

Ben, Beykent Üniversitesinden mezun oldum. Tavsiye etmiyorum. Kaliteli hocaları var fakat okul konum olarak kötü bir yerde, ulaşım zor, okulun öğrenciye yatırımı yok denecek kadar az.
 

Scilyalı

MB Üyesi
Kayıt
23 Ekim 2020
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
Öğrenci
Üniv
Düzce Üniversitesi
Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3.sınıf öğrencisiyim. Lise son sınıfken yaptığım araştırmalar neticesinde keşfettiğim bir bölüm. Hem temel işletme derslerini hem de yazılım ve programlama derslerini bir arada alabileceğiniz, benim şahsi kanaatim TM'nin en iyi bölümüdür. Okulumdan bahsedecek olursam Türkiye'de Arama Motoru Optimizasyonu gibi önemli bir dersi lisansta veren yegane Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüdür.

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunlarının yapacağı meslekler kısaca şunlardır;

Bilişim alanında:
• Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı,
• Programcı,
• Veri Tabanı Uzmanı,
• Sistem Analisti ve Tasarımcısı,
• Veri Tabanı Analisti,
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Uzmanı,
• Network Uzmanı,
• Ağ Sistemleri Yöneticiliği,
• Veri Bilimci (
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
)
• IT Uzman vb. gibi unvanlarda görev yaparlar.

Yönetim alanında:
• İnsan Kaynakları Uzmanı / Yöneticisi,
• İş Geliştirme Uzmanı / Yöneticisi,
• Proje Yöneticisi,
• Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi,
• İş Analisti,
• ERP Uzmanı / Yöneticisi,
• İş Zekâsı Uzmanı / Yöneticisi,
• Akademisyen vb. gibi unvanlarda görev yaparlar.

Bölümle alakalı daha ayrıntılı bilgiler öğrenmek isteyenler olursa
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
adresini ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Fakültemin sayfasından Öğrenci>Blog sekmelerine tıklayarak bölümle alakalı birçok makaleye ulaşabilirsiniz.
 

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
teşekkür ederim bana da yardımcı oldu :)
 
Yukarı Alt