YTÜ Makine Teknolojileri Kulübü

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Üniversite yıllarımızı gerek sosyalleşmek gerekse mesleki anlamda donanımlı bireyler olmak adına verimli geçirmek için hepimiz çaba sarf ederiz.Bilim,tarih gibi dergileri takip eder,kütüphaneye gidip araştırmalar yapar,arkadaşlarla kurulan ortamlarda fikir paylaşımlarında bulunur ve en çok tercih edilen yol olan üniversitelerimizdeki kulüp faaliyetlerini takip ederiz.Her isteğimize, ihtiyacımıza ya da yeteneğimize uygun kulübü üniversitemiz çatısı altında bulabiliriz.

Kendimizi tanımak, ifade etmek ve yeteneklerimizi geliştirip,üniversite sonunda hedeflediğimiz profile kavuşmak ve daha üniversite yıllarındayken iş dünyasıyla iletişim kurmak adına üniversite kulüpleri bizleri değiştirme, yenileme ve öğretme sürecinde inkar edilemeyecek katkılar sağlar.Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan en köklü ve aktif kulüplerden biri olan Makine Teknolojileri Kulübü(Maktek) de tam olarak yukarıda bahsettiğimiz özellikleri kapsayan öğrenci yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlı kurulmuş bir kulüptür.Tek bir bölüme odaklanmayıp, günümüz koşullarına uygun multidisipliner öğrenciler yetiştirmek adına farklı disiplinlere hitap eden etkinlik elpazesiyle,öğrencilerde bulunan eksikliklere uygun,konusunda uzman kişiler tarafından verilen eğitim imkanlarıyla, Ar-Ge merkezlerine ya da fabrikalara yaptığı teknik gezilerle teknolojinin yaratıldığı ve uygulandığı ortamları izleme fırsatı sunmasıyla ve en önemli hizmetlerinden biri olan,üniversite sıralarında aldığımız teoride kalmış bilgileri uygulamaya dökme imkanı veren uluslararası projeleriyle,biz öğrencilerin aradığı her şeyi bir araya getiren bir oluşumdur.

Şu zamana kadar yaptığı işler ve kalitesi, sizlerin de bir ‘tık’ ile ulaşabileceği şekilde haberlerdeki ve hayatlarımızdaki yerini almıştır.Bununla birlikte Maktek ,sadece Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri odaklı olmayıp İstanbul içi veya dışı farklı üniversitelerden gelen tüm arkadaşlarımıza kapısı açık olan bir kulüptür.Eğer siz de iyi bir mühendis olmanın hayalini kuruyor ve ülkemizin bilim ve sanayi alanında ‘aranan isim’ konumuna gelmesini istiyor iseniz, yenilikçi, girişimci, çağın sosyal ve teknolojik tüm gelişmelerini takip eden öğrenciler yetiştirilmesi amacıyla kurulmuş olan Makine Teknolojileri Kulübü’ne bekleriz.

Kulübümüz iletişim adresleri :
İnternet sitemiz : ytumaktek.org
Facebook sayfamız : facebook.com/MAKTEK
Twitter sayfamız : twitter.com/YtuMakTek

YTU Racing ülkemize kupayla döndü !

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin öğrenci projelerinden YTU Racing,ülkemizi 8-12 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'nin Silvertone pistinde düzenlenen ve dünya üzerindeki en prestijli mühendislik yarışması olan Formula Student'da başarıyla temsil etti. Birçok parçası öğrenciler tarafından tasarlanıp imal edilen ve YTR02 kodlu ikinci araçlarıyla,5 adet zorlu testi başarıyla geçen ekip,başarısını 'En Efektif Medya ve İletişim Ödülü' ile ,28 ülkeden gelen 135 üniversite arasından 1. olarak taçlandırdı ve ülkemize bu alandaki ilk kupasını kazandırmış oldu !

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü öğrencilerinin 2011 yılında kurduğu YTU Racing, dünyanın üniversiteler arası en büyük ve en prestijli mühendislik yarışması olan ve çeşitli ülkelerde gerçekleşen Formula Student’a katılmak ve geleceğin yetkin,çok yönlü ve kendini en iyi şekilde ifade eden mühendislerini yetiştirmekamacıyla kurulmuştur.

Farklı disiplinlerin bir araya geldiği takım;16 makine,3 endüstri,1 elektrik,1 malzeme mühendisliğinden21 lisans öğrencisi ve 2 danışman akademisyenden oluşupbir yıl boyunca hazırlanarak, Formula Student yarışmasının konsepti olan, tek kişilik açık tekerli bir formula aracının tasarımını ve üretimini gerçekleştirmektedir.

Yarışma konseptinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu takım bir yıl içerisinde,her yıl belirlenen kuralllara uygun edilmek şartıyla,formula tipi tek kişilik bir yarış aracının tasarımını,imalatını ve testini gerçekleştirir;yarışma zamanında aracını denetleyici jüri önünde sergileyip çeşitli performans testlerine katılırlar.Bir yarış aracının yanında öğrenciler, bir firma gibi aracının maliyet analizlerini, pazar analizlerini, satış tahminlerini, firma yönetimini, organizasyon yapısını yine bir denetleyici jüri önünde sunarlar.

Yarışma sayesinde öğrenciler,üniversitede aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökme imkanı kazanmakla beraber,yapılan tasarımlarda maliyet, üretilebilirlik, sürdürülebilirlik ve performans kriterlerini beraber değerlendirme imkanı yakalıyorlar. Bu sayede daha üniversiteden mezun olmamış iken, gerçek mühendislik dünyasında,sürecinmerkezinde olan maliyet kriteri ile tasarım yapmayı öğrenmiş oluyor ve bu tasarımlarını hayata geçirme fırsatı yakalıyorlar. Mühendislik olarak;mekanik tasarım, analiz, simülasyon, araç dinamiği, ar-ge, imalat-üretim yöntemleri, test ve dokümantasyon konuları hakkında çalışarak teknik altyapılarını geliştirmekteler. Bunun yanında Formula Student, takım çalışması başta gelmek üzere zaman yönetimi, proje yönetimi,maliyet ve pazarlama gibi alanlarda da eşsiz bir tecrübe sağlamaktadır.

YTU Racing,Temmuz 2012′de Class-2 olarak katıldığı Formula Student İngiltere ayağında,birçok takım arasından maliyet kısmında 6. olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Sonraki yıllarda ilk formula aracını başarıyla üreten takım,bu araçla Temmuz ayında Formula Student 2014 İngiltere yarışmasına katılmış ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ilk formula aracı olan “YTR01″ kod numaralı yarış aracı ile katıldıkları yarışmada,denetleyici jüri tarafından aldıkları olumlu geri bildirimler ve kazandıkları büyük yarışma tecrübesi ile ülkemize dönerek, 2015 yılı için, Ağustos ayında kurduğu yeni ekip ile beraber çalışmalarına başlamıştı. Birçok parça öğrenciler tarafından tasarlanıp imal edildi ve çok yönlü ar-ge yaparak,karbonfiberden parçalar imal edildi ve araç ağırlığı ciddi anlamda azaltıldı. ‘’Rekabetçi ve yerli mühendislik’’ mottosuyla yola çıkan ekip,bu sene 8-12 Temmuz tarihleri arasında Formula Student İngiltere yarışına katıldı. 28 ülkeden 135 ünivesitenin katıldığı yarışmada,takımın YTR02 kodlu aracı 5 adet statik denetim testini başarıyla geçti.

Yarışmanın son günündeki Ödül Serominisi’nin bir konuğu da YTU Racing oldu. Takımını ve yarışmayı en iyi tanıtan,en çok kişiye duyurabilmiş ekibe verilen ‘En Efektif Medya ve İletişim Ödülü’ ile başarısını taçladıranekip,ülkemize bu alandaki ilk kupasını kazandırmış oldu.YTURacing,aldığı ve alacağı destekler ile Formula Student yarışmasının en iyi takımları seviyesine gelmek için adım adım ilerleyecektir.

Makine Teknolojileri Kulübü PDF Tarayıcıda açmak için tıklayınız.

[PDF]https://www.muhendisbeyinler.net/forum/attachments/makine-teknolojileri-kulubu-pdf.237/?temp_hash=87eee174d4e27b22cc6f4fb4b7581c4d[/PDF]

YTÜ Racing Formula Öğrenci Takımı PDF Tarayıcıda açmak için tıklayınız.

[PDF]https://www.muhendisbeyinler.net/forum/attachments/ytu-racing-formula-student-takimi-pdf.238/?temp_hash=87eee174d4e27b22cc6f4fb4b7581c4d[/PDF]

Not: Kulübün isteği üzerine paylaşılmıştır.
 

Dosyalar

Yukarı Alt