Hocam yazılımcılık işi diploma gerektirmeyen bir iştir. Bunun örnekleri çok artmaya başladı dünyada. Google ve IBM geçen yıl diploma şartını kaldırdı. Bu ve bunun gibi örnekler çokça artacaktır zannımca. Bu sebepten dolayı eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız kendinizi adamalısınız bu...
Hocam Marmara Üniversitesi EEM'ni iki ayrı fakültede okuyan arkadaşlarım vardı. İkisi de aynı eğitimi alıyordu. Dışarıdan fark var sadece, işin içine girince gözle görülür bir farkları olmadığını anlıyorsunuz. Tek sıkıntı -bilmiyorum hala var mı ama- MF'de okuyanlar TF'de okuyanlara bunlar...
Bahsettiğiniz iki konu için de yüksek lisans(master) yapılabilir. Ancak bana kalırsa master'ın asıl güzelliği bir konu hakkında derinlikli bilgi sahibi olmanızdır.
Çoğu okulda kulüp kurmanın belli bir dönemi yok, şartları yerine getirdiğinizde kurabilirsiniz diye biliyorum. Ama yine de okulunuzun kulüplerden sorumlu biriminden en doğru bilgiyi alabilirsiniz.
Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz hocam. Okulunu okuduğunuz meslek tamamiyle her insanın kendi özverisine bağlı ve asla unutmayınız her zaman alaylılar, diplomalılara üstün gelmiştir.
Acaba yazılımı yazılımcı olmak için mi öğrenmek istiyorsunuz ? Yoksa kendi mesleğinizde bir nebze de olsa kendinize bir şeyler katmak için mi?
Bir de okulda hiç yazılım dersi aldınız mı?
Kardeşim Python'ın arkasında C dönüyor. Python öğrendikten sonra C'yi kavramakta zorlanabilirsin lakin C'de belli bir düzeye geldikten sonra diğer programlama dillerinin çoğunluğunu daha rahat kavrayabilirsin.
Hem madem kendi bölümün de elektrik-elektronik kesinlikle C öğrenmelisin.