Arama Sonuçları

1. John Ahmet

İşlemcinizi asal sayı test programı ile test edin.

Asal sayıları seri halinde bulan bir kod hazırladım. Bir milyardan küçük asal sayıları bulmak için intel Core i7 türünde bir işlemciye ve 8 GB RAM' e sahip bilgisayarımda işlem yaklaşık 18 saniye sürdü. Bu programın işlemcinizi çok fazla yoracağını iddia etmiyorum aksine en az şekilde yorarak en...
  2. John Ahmet

Mezunlara Destek

KOSGEB girişimcilik destekleri için şu linki takip edebilirsin. Girişimcilik Destek Programı - KOSGEB T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Destek oranları ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Sana KOSGEB destekleri ile ilgili tavsiyem eğer...
  3. John Ahmet

192.168.1.1 Router Bağlantı Sorunu

Modemin marka ve modeli hakkında bilgi verseydin daha net cevaplar verilebilirdi. Bir de 192.168.2.1 'i dene.
  4. John Ahmet

Biraz hack yapalım. (RSA şifrelerini hack liyoruz)

RSA, güvenliği tam sayıları çarpanlarına ayrımanın algoritmik zorluğuna dayanan bir tür Açık anahtarlı şifreleme yöntemidir. 1978’de Ron Rivest, Adi Shamir ve Leonard Adleman tarafından bulunmuştur. Bir RSA kullanıcısı iki büyük asal sayının çarpımını üretir ve seçtiği diğer bir değerle birlikte...
  5. John Ahmet

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

Bu tezi sana bak bunu kullan işlerini çok kolaylaştırır diye değil ilginç olması hasebiyle anlatıyorum. Ancak asalları bulurken eğer sen mod alma işlemi yapıyorsan bu çok yavaş bir algoritma bunun için sadece toplama ve çarpma işlemlerini içeren mod alma işlemine göre binlerce kat daha hızlı...
  6. John Ahmet

İkinci kod sadece prime leri test ediyor aynı aralıkta nonprime için de yaptım buraya aktarmadım. 10000000 (on milyon) a kadar test yapıyor. Daha büyük sayılar için de test yapılabilir ancak sonsuza kadar test yapamayız bunu bir matematikçi daha kolay ispatlayabilir. Ben matematikçi...
  7. John Ahmet

Ne söylersen söyle karşıdakinin anladığı kadardır. 3 mili saniye diyor. Senin sürenin 2000' de biri kadar umarım anladın. using System; using System.Numerics; namespace BigIntegerTest { class Program { static void Main(string[] args) { var startTime =...
  8. John Ahmet

@emrahozmen kardeşim amacın nedir blockchain benzeri digital dünyayı derinden sarsan projeler peşinde misin? Bunu yapmaktaki nihai amacın nedir? Ayrıca button click e kod yazıp bu kodun nesneye yönelik olduğunu iddia edip bu tartışmayı sen kazandın zaten, sana bundan sonra sensei demeyi...
  9. John Ahmet

Ben seni oldukça iyi anlıyorum. Bence bu konuya (bilmediğimiz motorlar) ilgi duyabilecek arkadaşları düşünerek senden asal sayılar konusuyla ilgili bir başlık açmanı talep ediyorum. Tartışmamıza oradan devam edelim. Digital dünya biraz ilginçtir. Bilgisayarımızdaki her dosya bir sayıya tekabül...
  10. John Ahmet

Tabi. Eğer aralıktaki sıcaklıkta hal değişimi olmayacaksa ısı Q = m.c.Δt formülü ile hesaplanır. Burada Q ısıyı, m kütleyi, Δt sıcaklık farkını, c ise homojen maddemizin öz ısısını temsil eden değişkenlerdir. Su için konuşursak öz ısı 1. 1 cal/g.C.K 2. 4,187 J/g.C.K 3. 4,187 kJ/kg.C.K 4...
  11. John Ahmet

Merhaba, stirling motorları ve peltierler hakkındaki bilgi birikimine hayran kaldım ancak formül hesaplama yeteneğin beni epey güldürdü :) Bazen benim de başıma geliyor en ufak hesapları bile yapamıyorum. Aslında internette bir çok örnek var satın alıp incelemek gerekli çok iddialılar...
  12. John Ahmet

Bu calculator u yapmaktaki amaçta bu ya zaten birimleri istediğin gibi seçebiliyorsun. :) Daha iyi bir calculator bulalım. şöyle yapalım 17000 * 1 * 78 = 1326 kCal bulduk buda 1.326.000 Cal eder. Sonra Google soralım "1326000 Cal kaç Joule" eder. 1 cal yaklaşık 4,184 J ediyormuş. 1326000 *...
  13. John Ahmet

Hepsine cevap vereceğim ancak öncelikle şu hesapta bir hata olabilir mi? "17 kg suyu 78 derece farkla ısıtmak için 1326 J enerji gerekir." Verdiğin calculator de sırayla Specific Heat Capacity Equation -- EndMemo Calculator 1. 17 kg 2. 78 C 3. burayı boş bıraktım ve J olarak seçtim 4. 1 (Su...
  14. John Ahmet

Bu şekilde motor olarak kullanılabilecek yada sensör üretmek için alternatif yollar bulunabilmesi adına bu yöntemlerin ayrıntılı olarak listelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun neden yapılmadığını ne sen sor ne ben söyleyeyim. Asal sayılar konusunda tartışmayı çok seviyorum yeri olsun...
  15. John Ahmet

Magneto calorific efekt ve Gadolinium (Bitmeyen Pil Yapımı)

Videoyu sonuna kadar izledim ilgimi çekti. İki tarafına da monokristal hücre konularak yapılan ölçümde 1,23 mikro watt elde edilmiş. Mono kristal hücrelerin veriminin %20 olduğunu düşünürsek full spectrum hücrelerle daha fazla güç elde edilebilir. Full spektrum hücreler ayrıca gece de elektrik...
  16. John Ahmet

@emrahozmen arkadaşım öncelikle değerli paylaşımların için çok teşekkür ederim. Cevabım biraz gecikti. Yazınızı okumadan yarım saat önce televizyonda, üretilmesi planlanan yerli otomobille ilgili basın toplantısını izledim çok duygulandım ve aklımda bir dünya konu vardı. Yazınızı okuduktan sonra...
  17. John Ahmet

Stirling Motoru Hakkında Bilgi

Stirling motorlar konusu çok ilgimi çekti. İki yıl önce aliexpress.com dan iki adet sipariş etmiştim. Biri alfa türünde yüksek sıcaklıkla 1500 rpm de çalışıyor diğeri beta türünde 200-300 rpm le dönüyor ancak çok hassas vücut sıcaklığımla bile çalışabiliyor. Hatta beta türünde olanına hiç ısı...
  18. John Ahmet

Babamın Projesi Benim Hayallerim

Şahsımın kültürüyle ve bazı cümlelerimle ilgili hakkımda bazı ithamlarda bulunulmuş. Ayrıca dolaylı yoldan saygısız olduğum belirtilmiştir. Öncelikle bu konulara bir açıklık getirelim. @Seçkin Şenol isimli üye rahatsızlık duyduğu cümleleri belirtmemiştir. Ancak @Crocs takma adını kullanan üyemiz...
  19. John Ahmet

Çok iddialı cümleler kurmuş olsan da hemen her cümleni çürütebilirim. Ancak bunu yapmak için daha mantıklı nedenlerim olmalı. Burada yazacaklarım senin bu konular hakkında daha fazla araştırma yaparak tartışmaya devam etmene sebep olacaksa bunu zevkle yaparım ancak ben hiç öyle olacağını...
  20. John Ahmet

Ben de diyorum benim evde yaptığım sistemler neden mühendislik fakültesinin kapısından adım atar atmaz duruyor. Demek o yüzdenmiş mühendislikte fizik kurallarıyla çalışıyormuş. :D Bakışın yada bir başka değişle düşüncenin, inancın insanın doğasını ve dolayısıyla fiziksel dünyamızı ne kadar...
Yukarı Alt