Arama Sonuçları

1. İbrahim Güzelkaya

Evrenin hız limiti: Işık hızı

Merhaba arkadaşlar, bu bölümde size ışık hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Evrensel bir sabit olan ışık hızı, herhangi bir kaynaktan bağımsız olarak sabit hızla hareket eder. Hızı boşlukta hiçbir zaman değişmez, hiçbir şey, hiçbir bilgi ışıktan daha hızlı bir yerden başka bir yere ulaşamaz...
  2. İbrahim Güzelkaya

Dünyanın çekilmiş en uzak görüntüleri

Merhaba arkadaşlar, bu bölümde size insanoğlunun uzaya gönderdiği en uzak nesne olan Voyager 1 uzay sondasından bahsetmek istiyorum. 5 Eylül 1977'de fırlatılan bu araç Satürn ve Jüpiter gezegenlerinin ayrıntılı fotoğraflarını Dünya'ya yollayan Voyager 1, bu fotoğrafların içinde Dünya'nın da yer...
  3. İbrahim Güzelkaya

Geceleri gökyüzü neden karanlıktır?

Anlaşılmayan kısımları buradan bildirin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Soru basit gibi görünse anlaşılmasının zor olduğu kısmında haklısınız, birden fazla konuyu içinde barındırıyor. Hepsinden de ayrıntılı bir şekilde bahsedersek daha da karışabilir.
  4. İbrahim Güzelkaya

Ben de teşekkür ederim.
  5. İbrahim Güzelkaya

Merhaba arkadaşlar, bize aslında çok basit gibi gelebilir bu soru ama uzun yıllar(asırlar boyunca) bir çok düşünürün ve bilim adamının kafasını karıştırmıştır geceleri gökyüzünün neden karanlık olduğu. Geceleri gökyüzünün karanlık olma sebebi bilim camiasında paradoksa bile sebep olmuştur...
  6. İbrahim Güzelkaya

Güneşin yaşını nasıl hesaplarız?

Merhaba arkadaşlar, belki önceden duymuşsunuzdur Güneş'in yaşına dair bilim adamları bazı açıklamalarda bulunur, mesela Güneş'in 5 milyar yaşında olduğu ve 5 milyar daha varlığını devam ettireceği yönünde vb. açıklamalara sıkça rastlanır. Bunu hesaplamanın aslında oldukça kolay bir yolu vardır...
Yukarı Alt