1. Sınıfta laptoba ihtiyacım olacakmı?

Onurrkurt03

MB Üyesi
Kayıt
24 Ocak 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
Gaziantep üniversitesi
İlk senemde bilgisayara ihtiyacım olacak mı acaba hemen almalımıyım bir tane?
 

Mahmut Oltan Dere

MB Üyesi
Kayıt
27 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
30
Üniv
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Kardeşim genel olarak mühendislik bölümlerinde ilk sene matematik fizik kimya gibi temel olabilecek dersler gösterilir fakat bilgisayar, yazılım, elektrik vs mühendisliklerde ilk sene programlama kodlama vs dersleri gösterilir bu yüzden de almanı öneririm. Zaten sınıflar ilerledikçe her mühendislik bölümünde gösterilecek programlar olacaktır (autocad, solidwork, plc vs ) o yüzden ilk sene alırsan rahat edersin.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Muhteşem özelliklerde bir bilgisayar almanıza gerek yok yazılım için kullanılan programlar yani okulda kullanılanlar (c++, c# gibi) hafif programlardır. İlerleyen zamanlarda çizim için bilgisayar daha önem kazanacak eğer render (Bilgisayarda çizilen nesneyi videolaştırma işlemi denilebilir) işlemi ile işiniz olmayacaksa çok üst düzey bir bilgisayar lazım değil ancak siz ben her şeyi yapacağım oyun falanda oynarım diyorsanız ozaman kesenin ağzını açmanız gerekmekte.

İlk yıl için pc çok önem arz etmez ancak meslek derslerine geçilmeye başlandığında gerçekten lazım olacaktır ancak ilk yılda almanız faydanıza (Maddi durumlar el veriyorsa tabi ki) olacaktır çünkü okulda bazı hocaların anlattığı bazı konuları anlayamayabilirsiniz bunun için internet en büyük yardımcınız olabilir o esnada.
 
Yukarı Alt