10 Kat Daha Hızlı Şarj Olan Piller Geliyor!

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Çinli telefon üreticisi Huawei, yıllardır mobil cihazların başına bela olan bir sorunu çözmüş olabilir. Şirket, Japonya'da düzenlenen 56. Pil Sempozyumu'nda geleneksel pillerden 10 kat daha hızlı şarj olabilen yeni bir pil sergiledi. Buna göre, 600mAh bir pil iki dakikada yüzde 68 oranındaşarj olabilirken, 3.000mAh pil 5 dakika içerisinde yüzde 48 dolum oranına ulaşabiliyor.

Huawei.jpg

Yöntem heteroatom kullanıyor ve onları anottaki grafit moleküllerine bağlayarak karbon bağları yoluyla lityum iletimi için bir katalizör görevi görmesi sağlanıyor.

Bu da enerjinin, enerji yoğunluğu (ve dolayısıyla pil kapasitesine) veya pil ömrüne zarar vermeden hızlı şekilde transfer edebilmesi anlamına geliyor.

Şirket yapılan basın açıklamasında, "Hızlı şarj olabilen pil atılımı özellikle cep telefonları, elektrikli araçlar, giyilebilir cihazlar, mobil güç kaynakları açısından elektronik cihazlarda yeni bir devrime neden olacaktır"öngörüsünde bulunarak "Yakında bir kahve yapmak için gereken zamanda tüm pillerimizi tam olarak şarj edebilmemiz mümkün olacak" dedi.

Kaynak: chip.com.tr/haber/huaweiden-10-kat-daha-hizli-sarj-olan-pil_59357.html
 
Yukarı Alt