2020'de Uçan Taksiler Geliyor

Kayıt
9 Temmuz 2016
Mesajlar
48
Tepkiler
53
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Önümüzdeki 15 yıl içinde yani 2030'a kadar Dünya nüfusunun yüzde 60 kadarının şehirlerde yaşayacağı tahmin ediliyor.Bu durum var olan trafik sorununu arttıracak. Firmalar bu soruna alternatif çözümler getirmeye devam ediyor..Önceki yazılarımdan birinde Çinli bir şirketin tasarladığı ve trafiğe çözüm olarak sunulan araçların içinden geçtiği dev otobüs de buna bir örnek..En ilginç çözümlerden birisi ise Airbus şirketinden geldi Uçan Taksiler...



u%25C3%25A7an%2Btaksi.jpe


Airbus'tanTrafik Sorununa Uçan Taksi Çözümü


Airbus bu trafik sorununa belki de bilim kurgu filmlerinde rastlayacağımız uçan taksi prohesi ile.bir çözüm getirmeyi hedefliyor .Fransa merkezli bir şirket olan Airbus uçan taksi projesi üzerine çalışmalara başladığını açıkladı.Uçan taksilerin 2017'de test edileceğini 2020'de ise kullanıma başlanmasını hedefliyor.Airbus şirketi uçan taksi modelinin görüntülerini yayınladı.



u%25C3%25A7an%2Btaksiler.jpg



Sürücüsüz Uçan Taksiler

Airbus'un yaptığı açıklamaya göre uçan taksi modelinin adı CityAirbus olacak.CityAirbusları müşterileri akıllı telefonlarına yüklenen bir uygulamayla çağırabilecek.İlk aşamada uçan taksileri pilotlar uçuracak.Sonraki aşamada gerekli izinler alınırsa sürücüsüz olarak uçmaları da mümkün.CityAirbus 8 pervane ve 2 kanada sahip olacak ve tek yolcu için tek bir odası bulunacak.


u%25C3%25A7an%2Btaksiler.jpg



Önümüzdeki sene prototip testlerine başlanacak olan projenin maliyeti hakkında resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.Uçan taksi teknolojisinin başında bulunan Rodin Lyasoff yaptığı açıklamada, “Daha gidecek çok yolumuz var. Motorlar ve akülerin geliştirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.


u%25C3%25A7an%2Btaksi%2Bvahara.png

Airbus CEO'su Tom Enders konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir Star Wars hayranı değilim fakat bir gün yollarda otomobiller yerine uçan arabaları görmek enteresan olacak" diyor.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Uçan taksi akıllara Jetgiller çizgi filmini getiriyor. Kimbilir belki de birgün uçan taksilerle seyahat edebiliriz...
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Trafik konusunda, zamanla hava trafiği de artacaktır :) O zaman ne çözüm bulacaklar acaba merak konusu bu şuanda :)
Paylaşım için teşekkürler.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Bende araçlardan ziyade nedense direkt olarak insanların uçağı fikri daha ağır basıyor yani 1 tona yakın arabayı uçurmaktansa 80 kilo ortalama bir insanı uçarmak daha verimli gibi siz ne düşünürsünüz?
 
Yukarı Alt