Alıcı verici ile 5 Metrede İletişimi Sınırlı Tutmak

metin çan

MB Üyesi
Kayıt
15 Kasım 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
46
MERHABA ARKADAŞLAR 1 ADET VERİCİ VE 1 VEYA DAHA FAZLA ALICI ARASINDA 5 METRE İLE SINIRLI RADYO FREKANSI İLE SÜREKLİ BİR BAĞ KURMAK İSTİYORUM VE BU 5 METRE MESAFE AŞILDIĞINDA VERİCİYE GERİ BİLDİRİ ALMAK İSTİYORUM (IŞIK,SES VEYA TİTREŞİM) ŞEKLİNDE OLABİLİR .
BÖYLE BİR DÜZENEK YAPILABİLİRMİ MALİYETİ NERELERDE OLUR KİME YAPTIRABİLİRİM TEŞEKKÜR EDERİM
 

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Bence bunu telefon üzerinde çalışan bir uygulama ile bile yapabilirsin. Osmangazi Elektronik Mühendisliğinde bir den fazla telefonun uç noktaya ulaşıp geri dönen wifi sinyallerinin hızlarından konumlarını tespit edebilen bir proje geliştirmişlerdi. Bu teknolojiden faydalanabilirsin.

Ayrıca sorduğun soruda daha fazla detay vermeden amacını belirtmeden sağlıklı cevaplar alamazsın.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Projeni basit ama kullanışlı tut. Bir tane Arduino, bir tane transmitter ve bir tane de receiver modül al. Bunların Arduino ile entegre satılanlarını da bulabilirsin yani paket halinde olanları. Bu tarz paketlerde genellikle Arduino programlanmış halde geliyor zaten. İsteğine göre ufak değişiklikler yapabilirsin. Bu paketlerin mantığında şu var; aynı frekansta çalışmak üzere tasarlanmış olan transmitter ve receiver arasında bir ping bağlantısı kurulur. Gönderilen ping'in receiver'a iletilme süresi, frekansı (dolayısı ile dalgaboyu) belli olan sinyalin ne kadar uzaklıktan gönderildiğini tespit etmekte kullanılır. Sen de programını örnek veriyorum her 125ms'de ping gönderecek şekilde düzenlersen alıcıların konumunu sürekli kontrol edebilir ve mesafe 5m'den fazla olduğunda Arduino'ya bağladığın bir buzzerın veya LED'in tepki vermesini kolay bir biçimde sağlayabilirsin.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
M

metin çan

MB Üyesi
Kayıt
15 Kasım 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
46
KONUYA GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
ASLINDA ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSINIZ ANCAK BENİM ELEKTRONİK HAKKINDA BİLGİM HİÇ YOK VE BÖYLE BİR DÜZENEĞE İHTİYACIM VAR
YENİ TASARLADIĞIM PLASTİK BİR ÜRÜN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM BU DÜZENEK DE BU PROJENİN BİR PARÇASI OLACAK KENDİM PLASTİK ENJEKSİYON KALIP TASARIMI VE ÜRETİM UZMANIYIM.AÇIKÇASI BANA BU DÜZENEĞİN BİTMİŞ OLARAK UYGULAYABİLECEK BİR FİRMA VEYA KİŞİYE İHTİYACIM VAR .TEŞEKKÜRLER
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Mail adresim: m.mucahitarslan@gmail.com verebileceğiniz tüm detaylar ile bana projenizi ve tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu mail atar mısınız?
 
Yukarı Alt