AÖF ile Mühendisliğe Katkı: İş Sağlığı ve Güvenliği

Fidan

MB Üyesi
Kayıt
3 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Makine mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Merhaba arkadaşlar, ben makine mühendisi 1.sınıfım ,açık öğretimden iş sağlığı ve güvenliği okumayı düşünüyorum makine mühendisliğine sizce ne gibi faydası olur ve 2 yıl okumadan da sınavına girip belge alabiliyor muyum ?
 

Furkan Bayram

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
15 Şubat 2015
Mesajlar
94
Tepkiler
69
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Bunun için sertifika veren kurumlar var diye biliyorum.CV ye eklenecek her şeyin bir faydası vardır.Örneğin saz çalmasını bilmek bile bir ektir.Zaten ders olarak iş sağlığı ve güvenliği dersi alacaksın,açıktan okuyarak bölümüne ağırlık yapmanı pek tavsiye etmem.Açıktan okumak genellikle askerliği ertelemek için yapılıyor ki senin de böyle bir şeye ihtiyacın yok.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Fidan

Fidan

MB Üyesi
Kayıt
3 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Makine mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Haklısınız,yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
 

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
İş sağlığı ve güvenliği firmalarda aranan ve şart koşulan iş koludur ancak bunun için wolfzone arkadaşımızın dediği gibi sertifika veren kuruluşlar var ve bu sertifikalar üzerinden yetkiniz oluyor. Sizin için ne kadar artısı olur dersek bence pek olmaz çünkü seçmeli ders olarak bile alabiliyorsunuz. Hatta bazı üniversitelerde bunu kuruluşlar ile ortak yapıp ders sonunda sertifika veren yerler bile var. Eğer açıktan bir ek bölüm okuma niyetiniz varsa işletme tercih edebilirsiniz. Bunun ile bazı firmalarda pazarlama gibi bölümlerde işe yarıyor. Hatta yüksek lisansta Endüstri müh veya mba yaparsanız daha da ileri düzeye gidebilme imkanınız var. Her şeyden önce bence kendinizi zorlayacak işlere girmeyin. Bölüm yeterince zor ileriki zamanlarda yük olarak görmeye başlayacaksınız
 

Et41

MB Üyesi
Kayıt
13 Ekim 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
31
Üniv
Dumlupınar Üniversitesi
Arkadaşlar iş güvenliği uzmanlığı bir meslektir. Mühendislerimize özel eğitim kurumlarından aldıkları eğitim sonrasında iş güvenliği sınavına girme hakkı verilmektedir. Ancak anlaşmalı direkt sertifika verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sınav Ösym tarafından yılda 2 kez gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında hem mühendislik yapıp hem iş güvenliği uzmanlığı yapamazsınız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İSG KATİP şeklinde adlandırdığı sistemde toplamda 11700 dakikalık bir çalışma süreniz vardır. Firmalara atanacağınız için farklı biryerden sigortalı olamazsınız. Eğer bireysel iş güvenliği uzmanı olarak çalışmayı tercih ederseniz de her hizmet verdiğiniz kurumun üzerinize sigorta yatırması gerekmektedir. Ancak şöyle bir durum varki birçok firma iş güvenliği uzmanı ararken kendi yaptığı işe uygun mühendislik fakültelerinden mezun ve iş güvenliği sertifikasını almış uzmanları tercih ediyor. Örneğin makine mühendisi ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı. Yaptığınız iş iş güvenliği uzmanlığı ancak makine mühendisi mezunusunuz. Burda tecrübenizden faydalanmak isteniyor. İş Güvenliği sınavı içeriğinde şuan 50 soru sorulmakta 35 ini doğru işaretlemek gerekiyor. %70'lik bir başarı sağlamanız isteniyor.
 
Yukarı Alt