Asus Zenpower İnceleme

Technosel

MB Üyesi
Kayıt
27 Ağustos 2015
Mesajlar
9
Tepkiler
10
Yaş
30
Akıllı telefon piyasasının hızla gelişmesi ve büyümesinin beraberinde piyasaya çeşitli telefon aksesuarlarda girdi.
Çeşitli telefon aksesuarların en önemli parçası kuşkusuz ki "powerbank" diye adlandırdığımız, taşınabilir şarj bataryasıdır.

Piyasada farklı özelliklere sahip, farklı markaların üreminde gerçekleşmiş bir çok ürün görebiliyoruz.
Bizim ele alacağımız ürün ise Asus'un üretiminde gerçekleşen ve Zen felsefesi ile üretilen ZenPower.
10050 mAh gibi yüksek bir kapasiteye sahip olan ürün boyutu ile oldukça dikkat çekici.
Kredi kartı boyutunda (90,5mm X 59mm) olan ürün biraz ağır ve kalın olsa da diğer powerbanklere göre daha kolay taşınabilir düzeyde.

Yaklaşık 250 gr ağırlığa sahip olan ürünün kalınlığı ise 22mm. Metel kaplama kullanıldığı için ısı hissedilmezken ağırlık kendini belli ediyor.
Cihazımızın Input değeri DC 5.0V, 2.0A(En fazla). Bu giriş değeri ile ZenPower boş durumdan tamamen doluluk durumuna 5V/2A ile 6 saatte, 5V/1A ile 9 saatte ulaşabiliyor.
Cihazın Output değeri ise DC 5.1V, 2.4A(En fazla). Bu değerler size hızlı şarj özelliğini sunuyor.
ZenPower da 4 adet led var. Her bir led %25 kapasitenin dolu olduğunu gösteriyor. Tek ışık yanıyorsa kapasite %5-25 arası, iki ışık yanıyorsa %25-50 arası, üç ışık yanıyorsa %50-75 arası, dört yani hepsi yanıyorsa %75-100 arasında demek oluyor.
Şarj olma durumunda ise dolan kısım yanıp sönüyor.
ZenPower'ın performansına gelecek olursak. Şunu söylemeliyim ki yaklaşık 1 ay kullanım testine tabi tuttuk ve diğer firmaların powerbankleri ile kıyasladık. Sonuç olarak ZenPower'ı gayet performanslı ve yeterli gördük.
Zenfone 2'yi 2 kez tam, 1 kezde yarım şarj ediyor. Şimdi eminim ki şöyle diyorsunuz. Zenfone 2, 3000mAh 3 kez taksam 9000 yapar yani 3 kez tam şarj etmesi lazım diyorsunuz fakat aslında öyle değil.

Bir çok mühendis aslında cevabı biliyor. Her bataryanın üretim teknolojisine göre bir verimliliği var. Maalesef günümüz teknoloji ile %100 verimlilik diye bir şey yok.(Bilim insanları tarafından en iyi değer hala araştırılıyor). Şuan için en iyi değer %80 civarı.
Bunun sebebi ise powerbankler veya çeşitli bataryalar dirence uğradığı için güç kaybeder. Diğer powerbankler ile kıyasladığımızda ZenPower'ın verimliliği gayet iyi.
Yaklaşık olarak size 8000 mAh'i kayıpsız bir şekilde ulaştırabiliyor. Yani %80 verimlilik var. Zaten Asus verimliliği hakkındaki bilgiyi kutunun üstüne "Zenfone 2'yi 2 kez şarj eder" yazarak göstermiş.

Renk seçeneklerine baktığımızda Asus bu konuda müşterilerini cezbetmeyi gerçekten de biliyor. "Black, Blue, Gold, Hot Pink ve Silver" renkleri var.
Yani, siyah, mavi, altın sarısı, pembe ve gümüş, modelleri var. Her zamanki gibi bayanlara ayrıcalık tanıyan Asus, bayanlar için pembe rengini de unutmamış.
Kısaca cihaz hakkında son bir değerlendirme yaparsak, Asus başarılı bir iş çıkartmış. 99TL gibi bir fiyatı olan ürün. Asus eshop'u yeni açtığı için şuan fiyatı 59TL. Zenfone 2 ile birlikte alınırsa ürünün fiyatı 49TL.

Arkadaşlar şunu unutmayalım piyasada bir çok powerbank var. Bazıları çok ucuz ve halkımız da ucuz olduğu için alıyor fakat bir çok powerbankın markası yani üreten firması bile yok.
Batarya işi şakaya gelebilecek bir durum değil. Elinizde veya cebinizde patladığı takdirde kendinize zarar verebilirsiniz. Eğer powerbank alacaksanız Asus gibi kendini kanıtlamış marka ürünler almalısınız.
Bu konuda Asus, üretimini gerçekleştirdiği ZenPower'ı 5.000 kez dayanıklılık testinden geçirmiş.

Teşekkürler...
Osman Hulusi Evrensel.

asus-zenpower_big.jpg
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
İnceleme için teşekkür ederiz :)
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Güzel anlatmışsınız, video ile destekleseniz daha iyi olur olurdu sanki :)
 
Yukarı Alt