Bilgisayar Mühendisliği Türkçe mi İngilizce mi?

İngilizce mi Türkçe mi?

  • İngilizce

    Oylar: 11 100,0%
  • Türkçe

    Oylar: 0 0,0%

  • Seçmen sayısı
    11

Ardasdasdas

MB Üyesi
Kayıt
18 Temmuz 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,

Bu sene üniversite tercihleri yapacağım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum ancak bulunduğum şehire göre yakın olan illerde ingilizce eğitim yok (Ankara vb.). Antalya, Adana gibi uzak şehirlerde ingilizce eğitimi var. İngilizce tercih edersem avantaj ve dezavantajlarim neler olur?

Teşekkür ederim.
 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Merhaba @Ardasdasdas

Öncelikle şahsi görüşüm bulunduğun ile yakınlık uzaklık olarak bakmamalısın seçeceğin üniversiteye. Kaliteli bir üniversitede olduktan sonra ingilizce eğitim öncelikli tercihim olurdu açıkcası. Bunun haricinde zaten okuyabiliyor,anlayabiliyor ve konuşabiliyor olmanı bekliyorlar iş hayatında. Fakat sırf belirli başlı üniversiteler haricinde hazırlık eğitimi için konuşuyor olursak çokta iyi olmadığını söyleyebilirim. Bunun haricinde türkçe bilgisayar müh. gitsen bile hocaların çoğu kendi insiyatifine bağlı olarak ingilizce slaytlardan ders işliyor bazen çeviri yapıyor.

Sözü fazla uzatmadan türkçe kaynak sınırlı olduğundan dolayı ingilizce olarak çalışman gereken yerler olacaktır. Bu yüzden ingilizce önceliğim olurdu. Haricinde kendinde farkedeceksindir zaten google da bir kelimeyi türkçe arattığında çıkan bilgiler diyelim, ingilizce arattığın zaman çıkan bilgilerin yanında çok az kaldığını.
 

Seçkin Şenol

Özel Üye
Kayıt
31 Temmuz 2016
Mesajlar
155
Tepkiler
73
Yaş
54
Meslek
Elektr./Elektronik Mühendisi & Software Developer
Üniv
Elektr./Elektronik Mühendisi
Kesinlikle ingilizce secmen lazim.
Avantajlari cok fazla, saymakla bitmez.
Dezavantaji yok.

Basarilar.
 

RTorun

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
7
Tepkiler
14
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
İlerleyen zamanda Ingilizcenin önemi çok fazla artacağından ve aynı zamanda kod ve yazılımla uğraşırken İngilizce'nin her zaman içince olacağından tabiki İngilizce bölüm. Ek olarak Türk halkı olarak İngilizce okuyup anlayıp konuşamama gibi bir zorluğumuz var. Ben bunun nedenini İngilizceyi hayatımıza tam olarak alamamaya bağlıyorum. İngilizce bir eğitim ile bu dile olan korkun biraz olsun geçmiş ve aynı zamanda alışkanlığın da bir o kadar artmış olur.

Edit: 'İlerleyen zamanda Ingilizcenin önemi senin kendini geliştirmen için çok fazla artacağından'
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt