Bilgisayar Mühendisliği

Legend Roy

MB Üyesi
Kayıt
7 Kasım 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
YTÜ
Merhaba arkadaşlar . Bu sene Yıldız Bilgisayarı kazandım , sorum ise şu :

Gerçekten üst altılı ( Sabancı,Koç,Boun,İTÜ,ODTÜ,Bilkent) ile Yıldız arasındaki fark çok mu , iş bulmada üst altılı daha mı etkili oluyor ? Sırf bunun için hazırlıkta sınava kasıp İTÜ'ye geçmek istiyor gibiyim . Düşüncelerinizi merakla bekliyorum .
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Tabi bir fark yok. Farkı yaratanlar bizleriz. Ne yani iyi bir mühendis olabilmek için; İTÜ, KOÇ v.s. bunlarda mı okumak gerekiyor ben size sorayım?

Bakın, eğitim sistemi böyle gitmeye devam ederse. Çocuğumu açıktan okutmak zorunda kalıcam. Okulda zamanını boşa harcayarak değerli zamanı boşa harcamasından ziyade, ilgili derslerini açıktan versin ve işi ile alakalı gerekli eğitimlerini dışardan tamamlamasını sağlarım. Planlarım doğrultusunda iyi bir mühendis olmasını sağlamak istiyorum.

Uzun lafın kısası. Üniversiten güzel hiç gerek yok hazırlanmaya. İngilizceni çalış ve iyi şekilde öğren. Çok çok geçmek istiyorsan. 1.sınıfta derslerine asılırsın yatay geçiş yaparsın. Zaman kaybetmezsin. Geçiş yapamaz isen kaybedeceğin bir şey olmaz. Kafana takma.

Sen bol bol kitap oku. Çalış, işi kavra. Gerisi gelir. ;)

Başarılar. Erasmus mutlaka yap.
 
Yukarı Alt