Bitcoin nasıl alırım

Kayıt
8 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
31
Üniv
Fırat Üniversitesi
merhaba arkadaşlar son günlerde bitcoin almayı düşünüyorum ama nasıl alınacağına ve nasıl kullanılacağına dair bir bilgim yok alıp kullanan arkadaşlar varsa veya bilgisi olan yardımcı olabilirmi.
 

mühendisdrn

MB Üyesi
Kayıt
2 Şubat 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
1
Yaş
35
Üniv
eskişehir anadolu
1 yıldır bende takip ediyorum bitcoini. Hep almak istedim ama kafamda birçok soru işareti var. piyasa.paratic.com adresinden bitconi anlık olarak takip ediyorum. 57 binleri gören bitcoin şimdi 40 binlerde. Ne yapacağımı bilmiyorum. Alıp almamak arasındayım diyebilirim. Bir süre daha bitcoini takip edeceğim. Yaptığım analizlere göre alıp almayacağımı kesinleştircem.

piyasa.paratic.com/kripto-coin/bitcoin/
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bitcoin düşüşe geçti gibi gözüküyor. Tekrar artar mı bilinmez. O treni başta yakalamak gerekiyordu bence.
 

Y. Hocaoğlu

İnstagram: yavuz_hocaoglu_
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Ocak 2017
Mesajlar
170
Tepkiler
388
Meslek
Üretim Müdürü
Üniv
Yalın Üretim Uzmanı
Merhaba; Bitcoin almayı unut şuan hayal ben uzun zamandır bu konu üzerinde çalışıyorum. Sana tavsiyem dogecoin alman olacaktır.Detayları konuşabiliriz
 

deko15

MB Üyesi
Kayıt
6 Mart 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
34
Üniv
Karabük Üniversitesi
Bitcoin almak için öncelikle şifreli bir imza yöntemi ile oluşturulan gizli anahtarlarınızı ve bitcoinlerini saklayan bir yazılım olan Bitcoin cüzdanına sahip olmanız gereklidir. Çeşitli web sitelerinden bu cüzdanı indirmeniz mümkündür. Normal para cüzdanınızdan mantık olarak bir farkı bulunmamaktadır. Bu cüzdanı kullanarak bitcoin aktarabilir ve 3. kişilerin tarafınıza vereceği hesap numarasına bitcoin alabilirsiniz. Satın alma işlemlerinizde tor ağını kullanabilirsiniz. Fakat sisteme kredi kartı bilgilerinizi vermek güvenilir mi, güvenilmez mi orayı tartışılır.
Bitcoin kurunu ağdaki anlık işlem hacmi belirlediği için ve oran çok değişken olduğu için bu para birimi ile al sat yaparak yüksek meblağlar kazanabilirsiniz. Saniyeler içerisinde değişebilen bir kura sahiptir. Bu nedenle zarar etme olasılığınızı da göz önünde bulundurarak işlem yapmalısınız. Bu para biriminin gelecek vadettiğini önceden öngören kişiler ise kur oranı çok değiştiği için bugün sanal milyoner oldular. Örneğin 2009 yılında 1 Dolar para birimi 1.309 adet bitcoin alınabiliyorken, 2013 yılında ise bu para biriminin değeri 266 Dolar seviyesine yükseldi.
 

Matrix

MB Üyesi
Kayıt
26 Kasım 2016
Mesajlar
27
Tepkiler
13
Yaş
49
Selam,

Hiçbir şekilde almanızı tavsiye etmem.

Arkadaşların da belirttiği gibi. Buna sahip olabilmek için indirmeniz gereken cüzdan hesap adı altında bir yapı var.
Bu yapılar bir kurum veya kuruluşa ait değil. Sorumluluk tamamen size ait.
Yapı içerisinde cihazınıza indirdiğinizde cihazınızın hangi amaçla kullanılacağı konusu muamma.
Hele de cihazınızdan madencilik adı altında dijital para kazanma yapılarını kullanmayın.
Madencilik kısmında cihazınız açık ve internete bağlı bir şekilde kalması gerekiyor.
Bu aşamada Cihazınızdan kişisel verileriniz çalınıyor veya uluslararası bir siber saldırı amaçlı kullanılıyor olabilirsiniz.
Güvenilir denilen bu sistemde kurulan yatırım firmaları soyuldu. İzi takip edilemez denilen yapı ile kara para aklama için kullanılabilirsiniz.
Elinizde kaybetmemeniz gereken bir kod dizisi olacak. cihazın bozulması çalınması durumunda yatırımınızı da kaybedebilirsiniz.
Para yatırdınız yükseldi satmak istediniz alacak olan yerler komisyon altında ve sizin hesabınıza aktarım sırasında zaten yüklü miktarda para kesiyor. Küçük miktarda yatırım için attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez.
Büyük yatırım için ise daha da şüpheli bir durum.
 

SinanUSA

MB Üyesi
Kayıt
19 Mayıs 2019
Mesajlar
11
Tepkiler
6
Yaş
41
Meslek
Design Engineer
Üniv
Mechanical Engineer
Bitcoin almak istiyorsaniz kenarda bi miktar ihtiyaciniz olmayan paranizin olmasi gerekir. Yani bitcoin yarin sifira inse yatirdiginiz miktara cok uzulmeyeceginiz, denedim ama canim sagolsun, aklimdan cikti enazindan diyebileceginiz bir miktar. Bence kesinlikle gelecek vaadediyor, fakat inis ve cikislar cok yuksek simdilik. Gelecegin parabirimi. Coinbase sitesinden kolaylikla alinabilir. Onemli bir puf noktasi paniklememek, eger degeri duserse cikmasini sabirla beklemek gerek. Eger bir bitcoinin varsa degeri dusunce satmassan hala bir bitcoinin vardir.
 
Yukarı Alt