BMW ve Samsung Sürücüsüz Otomobiller İçin İş Birliği Yapıyor

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Gelen son dedikodulara göre Samsung ve BMW yeni bir iş birliğine imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl elektrikli ve plug-in hibrit araçların pil hücrelerinin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varan Samsung ve BMW şimdi de sürücüsüz otomobiller için ortaklığa adım atmaya hazırlanıyor.

bmw sürücüsüz araç.jpg


Business Korea‘nnn aktardığı habere göre Samsung, sürücüsüz otomobillerin geliştirilmesi için BMW’ye yardım edecek. Bunun için Samsung özel bir ekip oluşturacak ve bu ekip gelecekte BMW’nin ekibine katılacak. Samsung, bilindiği üzere BMW haricinde Panasonic’le de iş birliğine imza atmış durumda. Samsung ve Panasonic’in sürücüsüz otomobiller için akıllı asistan geliştirdiği belirtilmişti. Akıllı asistanın sürücünün sesini tanıyacağı ve komutları algılayabileceği ifade ediliyor.

Kaynak:
onedio.com/haber/bmw-ve-samsung-surucusuz-otomobiller-icin-is-birligine-imza-atiyor-649537
 

hknbyram.38

MB Üyesi
Kayıt
29 Aralık 2015
Mesajlar
10
Tepkiler
1
Yaş
30
Üniv
aksaray üniversitesi
Bugün ki otomotiv teknolojisinde mümkün ancak belli sınırları olacaktır eminim, şöyle ki ;

vw'nin adaptif hız sabitleyici sistemi(birkaç marka daha kullanıyor) ve yine birkaç araçta özellikle en başarılısı diyeceğimiz yeni Hyundai tucsondaki şerit takip sistemini geliştirilmiş halini (araç tek başına çok keskin olmayan ama güzel virajları dönebilen) birleştirdiğimiz zaman çok başarılı bir robot ortaya çıkıyor.

Fakat benim bahsettiğim sınırlar ; bu sistemler sensör merkezli çalışmakta ve sensörlerin algılama ve müdahale işlevi çok ama çok ciddi bir şekilde geliştirilmesi lazım.

Son olarak audi a7'nin bir reklamı dolanıyordu izlediyseniz araç kendine park yeri buluyor ve çağırınca geliyor bu sistemde örnektir.
 
Yukarı Alt