Bölüm Konusunda kararsızlık(kimya, otomotiv , Metalurji, yazılım)

Hangi bölüm benim ve geleceğim için daha iyidir ?

  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

    Oylar: 0 0,0%

  • Seçmen sayısı
    4

Çağatay Çınar

MB Üyesi
Kayıt
17 Temmuz 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
21
Meslek
öğrenci
Üniv
lise mezunu(ÖSYM sınav)
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben 18'ine girmeyi bekleyen sınavdan çıkmış sonuçları eline geçmiş mühendislik hayali kuran bir arkadaşınız, kardeşinizim.
Sınavdan iyi beklerken yaptığım bir kaydırma sonucu kendimi zor mühendislik barajına attım.Bana kalırsa kaptanlık okumak isterim piri reis üniversitesinde yüzde 50 bursla lakin babam pek oralı olmuyor. Eğer babamı ikna edemezsem diye aklımda bir kaç tane daha alternatif var fakat bunlar arasında kararsızım. Bu konuda siz değerli büyüklerimin bilgisine ihtiyacım var. Öncelikle kimyayı çok seviyorum ( özellikle de organik kimya), lakin fizikten pek haz etmiyorum. Aklımda bir kaç bölüm ve bir kaç üniversite var. bu üniversitelerde okuyan herhangi bir abim /ablam bilgi verirse çok mutlu olurum. Gelecekteki konumum, sosyal hayatım , bana getirileri vs.
Şehir benim için çok fark etmez. Önemli olan sizin görüşleriniz.Aklımdaki bölüm ve üniversiteleri aşağıya yazıyorum bana hangisini tercih etmeliyim ve bunun nedenini belirterek cevap verirseniz çok mutlu olurum.
1-) Piri Reis Üniversitesi Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği %50 burs
2-) Erzurum Atatürk üniversitesi Makine MÜHENDİSLİĞİ
3-) ODTÜ Kıbrıs kampüsü Kimya Mühendisliği %75 burs
4-)Süleyman Demirel Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği
5-)Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
6-) Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Makine Mühendisliği
7-)Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği
DİPNOT: Bu yazdıklarım arasında en çok cezbeden bölüm yazılım ve kimya mühendisliği.(Kaptanlık önceliğim lakin yeterli bursu kazanmadığım için babam okutmayabilir.9
Kendi kişisel özelliklerim ; yeniliğe açık, araştırmacı , gezmeyi okumayı seven,ekip çalışmasından yana bir bireyim. Bana bu üniversitelerde okuyan yada bu bölümleri farklı üniversitelerde okuyan bir büyüğüm mantıklı bir şekilde olayı izah ederek açıklarsa çok sevinirim. Umarım ilerde ben de başarılı bir mühendis olurum.
 
Yukarı Alt