C++ Cannot open include file: 'ıostream': No such file or directory Hatası Yardım

Konu, 'C++ Dersleri' kısmında Pirana tarafından paylaşıldı.

  1. Pirana

    Pirana MB Üyesi

    Kayıt:
    9 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    19
    Beğeniler:
    6
    Meslek:
    Elektrik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +6 / 0 / -0
    Üniversite:
    Çukurova Üniversitesi
    Kullanıcıdan 3 sayı alıp bu sayılardan küçük olan iki tanesini toplayıp üçüncü büyük sayi ile karşılaştıran bir program yazdım program win32 consoleapplication üzerinden
    defalara baktım internetteki örneklerle karşılaştırdım ama bir türlü hatayı bulamadım

    kod şöyle:
    #include "stdafx.h"
    #include <iostream>
    using namespace std;
    int main(){
    int a,b,c,toplam=0;
    cout << "sayi gir: ";
    cin >> a;
    cout << "sayi gir: ";
    cin >> b;
    cout << "sayi gir: ";
    cin >> c;
    if(c>a && c>b){
    toplam=a+b;
    if(toplam>c){
    cout << "tebrikler." << endl;
    }
    else{
    cout << "malesef." << endl;
    }
    }
    if(b>a && b>c){
    toplam=a+c;
    if(toplam>b){
    cout << "tebrikler." << endl;
    }
    else{
    cout << "malesef." << endl;
    }
    }
    if(a>b && a>c){
    toplam=c+b;
    if(toplam>a){
    cout << "tebrikler." << endl;
    }
    else{
    cout << "malesef." << endl;
    }
    }
    system("PAUSE");
    return 0;
    }



    aldığım hata ise şu : Cannot open include file: 'ıostream': No such file or directory


    Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum
     
  2. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    136
    Beğeniler:
    87
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +100 / 0 / -0
    visual studio mu yoksa dev c mi?

    Eğer eski bir sürüm derleyiciyse .h ekleyerek deneyin.

    Aynı zaman da bir yol daha var o da gitmek mi dersin diyeceksin de =D yok o değil. temiz bir kurulum olmamış muhtemelen. visual studio kurduğun yere git ,program files da olması lazım. oradan visual stduio /vc/include dosyasına bak orada iostream var mı diye , bir de başka bir olay daha var. sen buna bir o olmazsa başka yol deneriz.

    C:\Program Files\Microsoft Visual Studio xx.x\VC\include


    Bu arada program da bug var :D hepsini 10girerseniz. kapatır

    Bu arada aynı okuldayız :)
     
    Son düzenleme: 23 Ağustos 2015
    • Beğen Beğen x 1
  3. Pirana

    Pirana MB Üyesi

    Kayıt:
    9 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    19
    Beğeniler:
    6
    Meslek:
    Elektrik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +6 / 0 / -0
    Üniversite:
    Çukurova Üniversitesi
    merhaba evet aynı okuldayız :) bug da süpermiş keşke çalışsada denesem ya :(

    visiual studio kullaıyorum baktım dosyanın içine iostream var
     
  4. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    136
    Beğeniler:
    87
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +100 / 0 / -0
    sıfırdan kurulum yap ya da pathler var onları kontrol et derim.
     
  5. Pirana

    Pirana MB Üyesi

    Kayıt:
    9 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    19
    Beğeniler:
    6
    Meslek:
    Elektrik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +6 / 0 / -0
    Üniversite:
    Çukurova Üniversitesi
    pathler tam olarak nedir ?
    birde bir şey dikkatimi çekti
    Cannot open include file: '[ıostream]': No such file or directory

    ıostream diyor iostream programı yazarken en başta debug yaptığımda hata almıştım kontrol ettiğimde #include <ıostream> yazmış olduğumu farkettim iostream olarak değiştirdim ama yine aynı hatayı aldım
     
  6. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    136
    Beğeniler:
    87
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +100 / 0 / -0
    ı olmaz zaten. türkçe karakterler yoktur yazılım dilinde onları eklemek için , bir kaç satır kod yazılması gerekiyor.Ancak hatanın bununla alakası yok.
     
  7. Pirana

    Pirana MB Üyesi

    Kayıt:
    9 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    19
    Beğeniler:
    6
    Meslek:
    Elektrik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +6 / 0 / -0
    Üniversite:
    Çukurova Üniversitesi
    anlaşıldı, yeniden kurulum yapıyorum
     
  8. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    136
    Beğeniler:
    87
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +100 / 0 / -0
    bence şu an dev c de çalış daha sonra geçersin :)
     
  9. Pirana

    Pirana MB Üyesi

    Kayıt:
    9 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    19
    Beğeniler:
    6
    Meslek:
    Elektrik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +6 / 0 / -0
    Üniversite:
    Çukurova Üniversitesi
    dev C de var ama elimde çalıştığım kaynak ( kodlab-muhammed mastar) c++ üzerinden gidiyor
     
  10. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    136
    Beğeniler:
    87
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +100 / 0 / -0
    dev c de c++ derlersin zaten

    hatta muhammed mastar da dev c kullanıyordu.
     
    • Beğen Beğen x 2