Çap mı yatay geçiş mi? Tecrübelerinize ihtiyacım var :)

Kübragir

MB Üyesi
Kayıt
1 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Merhaba, Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz dönem iyi bir ortalama ile dönemi tamamladım.Bu sebepten önümde seçenekler oluştu.1. okulumda kalıp makine mühendisliği (bilgisayar müh. de olabilir okulumu daha fazla uzatacak gibi ) ile çap yapabilme fikrim.Okulumun yurtdışına gidiş konusunda sunduğu erasmus, mevlana programlarından yararlanma şansım. 2. seçeneğim Yıldız Teknik üniversitesine yatay geçiş şansımı denemek ve üniversitenin adı konumu ile kariyer hayatına daha iyi girmek.Bölümümü isteyerek seçtim ve kendimi geliştirmem konusunda sürekli araştıyorum. Önümdeki seçenekleri düşündüğümde kariyer hayatımda daha iyi bir yol çizeceğim üniversite hayatı tercihi yapmak istiyorum.Doğrusu Eskişehir memleketim olmasından dolayı burada kalıp yaz ve okul dönemi yurt dışı alternatifleri yaratmak cazip geliyor fakat iş hayatımda tüm çabalarım okul isminden dolayı arka planda kalsın istemiyorum. Bu konuda tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhaba, iki seçeneğinde birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Bana soracak olursan makine asla bitmeyecek bir bölüm ve git gide de gelişiyor.(Bende Yıldız Makine mezunuyum) Okul isminin iş hayatına etkisi olduğu doğru ancak bu açığı çap yaparak aynı zamanda erasmusta yaparak kapatabilirsin. Eğer erasmusa gitme imkanın varsa mutlaka gitmeni tavsiye ederim. Okulu uzatacak dahil olsan erasmus sana oldukça güzel tecrübeler katacaktır. Okulu zamanında bitirme kaygın olmasın çünkü hiç bir iş görüşmesinde okulu kaç sene de bitirdiğine kolay kolay bakmazlar, daha çok okurken neler yaptığına bakarlar. Bu arada bu sene Yıldıza geçip ertesi sene çapa başlayıp erasmus yapabilirsen bu mükemmel bir seçenek olur ama seni de fazla tüketebilir. Umarım kafanda bir şeyler oluşturabilmişimdir :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Kübragir

Kübragir

MB Üyesi
Kayıt
1 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Teşekkür ederim yorumunuz için genel alarak baktığımda yurtdışı olanaklarının etkisinin daha fazla olabileceğini düşündüm çap ile birlikte. Tekrardan teşekkürler :)
 
Yukarı Alt