CERN Hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Ebru Şimşek CERN hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar...


1- CERN'de bütün yapıların yerin altında olduğu algısı

Halbuki deney alanları hariç ofisler, kontrol merkezleri ve toplantı salonları gibi araştırmacıların en çok vakit geçirdiği binalar yerin üstünde. İşte yerleşkenin tepeden görüntüsü:



2- Melekler ve Şeytanlar'da bahsi geçen lazerle retina taraması

Deney alanlarına girerken retina taraması olduğu doğru ancak bu lazerle değil fotoğraflama sistemiyle gerçekleşiyor. Her ne kadar CERN’in adının duyulmasında etkisi olsa da kitabın yanlış bilgiler de içerdiğini belirtmek gerek.



3- Tanrı Parçacığının ilahi bir parçacık olduğu

Asıl adı Higgs Bozonu olan parçacık medyada Tanrı Parçacığı olarak zikrediliyor. Nedeni ise Leon Lederman'ın bir türlü bulunamayan Higgs bozonu hakkındaki kitabına verdiği Tanrı'nın Belası Parçacık isminin Tanrı Parçacığı olarak değiştirilmesi.



4- Büyük Hadron Çarpıştırıcısı(LHC)'nın radyasyon yayarak çevreye ciddi zarar verdiği

LHC'nin yer altında olmasının canlılara zarar vermesiyle hiçbir alakası yok. Aksine deneyin sağlıklı sonuçlar vermesi ve dışardan gelen kozmik ışınlardan etkilenmemesi için yer altına inşa edilmiştir. Bunlar ise CERN'de yetişen koyunlar ve emin olun radyasyonsuzlar.

KAYNAK: Fizikist
 

ibaloglu23

MB Üyesi
Kayıt
11 Temmuz 2015
Mesajlar
20
Tepkiler
0
Meslek
Adli Bilişim Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
eline sağlık güzel paylaşım
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
CERN denilen solucan deliğinin ve onu finanse edenlerin çokta iyi şeyler yapmadığını maalesef söylemek isterim. Şimdi bilimden filimden bahsetmeyelim evet sana bana medyada gösterilen şeyler bilimsel çalışmalarda asıl amaç ve yapılmak istenen ne O MADALYONUN arkasında ne var girişteki hinduzim heykelleri süs mü şifre mi ? Bunları biliyor muyuz hayır , ama bilimsel biri iş mi dönüyor sanıyoruz EVET ... sizlar öyle sanmaya devam edin , eskiler ne güzel sözler söylemiş " acemi koyun kasabın bıçağını yalarmış "
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Peki madalyonun arkasında ne var o zaman?
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Madalyonun arkasında günlerce anlatılacak karanlık işler var. İyimser olarak söyleyebileceğim tek şey adamlar gerçek anlamda ışınlanmanın yolunu buldular ..

Konuyu burda uzun uzun yazmaya kalksam yazdıklarımı da tek tek ispatlı bir şekilde detaylandırmam lazım , nedenleri ve sonuçlarıyla. Bir iki günde bu işin temelinde şunlar yatıyor desem ve yazdıklarıma örnekler versemde bize daha önceden bilinç altımıza bastırılmış ve zorla dayatılmış olan bilgiler hafızamızdan çağrışım yaparak YA BIRAK ABİ SEN KAFAYI YEMİŞSİN ÖYLE SAÇMA APTAL İŞ Mİ OLUR diyecek çok kişi olur.

Araştırmayı sever misin ? Kriptoloji ve şifreli mesajları ? Mesela bir film izlersin içinde sen sahneye ve olaylara odaklanmış iken 25'nci karede bilinç altına gayet normal bir mesaj verilir , veya dinlediğin müzikte gizli bir alt frekansta mesaj verilir beyin bunu algılar ama o anda kullanmaz fakat bir katalizör ile uyarılınca devreye girer...

Araştırma konusu mesela LEY HATLARI.. Bu konuda bilgin var mı bilmiyorum ama biraz göz atmanı isterim mesala bununla ilgili doygun bilgiye ulaşınca sana bir mesaj vereceğim beni o zaman daha iyi anlayacaksın. Ama ben sana şuan o mesajı versem beni DELİ olarak KAFAYI YEMİŞ biri olarak değerlendirdikten sonra eminim ki ne kadar doğru bilgi paylaşsam da ilk izlenimde aldığın negatif değerlerden dolayı beni iplemeyeceksin...

Şuan seni sadece resmine bakarak analiz etmeye çalışıyorum ama bu bilgi yeterli değil , mimiklerin ses frekans boyutların duygu düşüncelerin nerede kızıp nerede sakinleşeceğini göz temasın ve beden dilin ile bana şifreli verdikten sonra seni bir nakış gibi işleyerek sadece frekans kullanarak seni intihara da sürükleyebilirim seni üst çıtalara da yönlendirebilirim...

Gibi gibi şeyler , keşke bir sohbet ortamı olsa da yüz yüze ve eldeki bilgileri sindire sindire açıklasam burada yer alan herkese...
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bunu talep eden kişilerle hep beraber bir buluşma yapılabilir belki?
 
Yukarı Alt